Ο Δήμος Ρόδου γιόρτασε την Παγκόσμια ημέρα Τρίτης Ηλικίας, με σημαντικές δράσεις

Αντιδήμαρχος κα Ζωάννου: «Η δημοτική αρχή ενισχύει με κάθε τρόπο τις δομές και τις δράσεις, προσφέροντας σημαντικό κοινωνικό έργο».

Στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας ατόμων Τρίτης Ηλικίας, ο Δήμος Ρόδου πραγματοποίησε μία σειρά από δράσεις και προγραμμάτισε νέες, μέσα από τις δομές του: Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΑΠΗ και ΚΗΦΗ, φανερώνοντας την εκτίμηση και το σεβασμό του στ΄ άτομα αυτά. Αναλυτικότερα τα μέλη του ΚΑΠΗ ταξίδεψαν από τις 21 έως 26 Σεπτεμβρίου στην Κέρκυρα με ενδιάμεσους σταθμούς τους: Παξούς, Πάργα και Αμφιλοχία. Ξεναγήθηκαν στους αρχαιολογικούς χώρους, γεύτηκαν την τοπική κουζίνα ξεφεύγοντας από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Πλούσιες ήταν και οι εκδηλώσεις που οργανώθηκαν από το ΚΗΦΗ του Δήμου Ρόδου. Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Κοσκινού επισκέφτηκαν τους ηλικιωμένους του ΚΗΦΗ και τους πρόσφεραν κάρτες, που είχαν φτιάξει και κουλουράκια. Στην τρίωρη επίσκεψή τους είχαν την ευκαιρία να παίξουν πάζλ, να ζωγραφίσουν και να τραγουδήσουν, ενώ δεν παρέλειψαν να τους γίνει και μια μικρή ξενάγηση στους χώρους του ΚΗΦΗ. Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου οι ηλικιωμένοι δέχτηκαν ως δώρο υπηρεσίες κομμωτικής από την εθελόντρια κα. Λόνα Μουλέ.

«Η δημοτική αρχή ενισχύει με κάθε τρόπο τις δομές και τις δράσεις, προσφέροντας σημαντικό κοινωνικό έργο».

«Η 1η Οκτωβρίου κάθε έτους υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. το 1990 ως Παγκόσμια Ημέρα ατόμων Τρίτης Ηλικίας, με στόχο να αναδείξει τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν» επισήμανε σε δηλώσεις της αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κα Άννα Ζωάννου και συμπλήρωσε: «Με απόλυτο σεβασμό στην ανάγκη του κάθε ανθρώπου να δέχεται την οργανωμένης μορφής φροντίδα, που χρειάζεται, στόχος της δημοτικής αρχής, είναι η καλύτερη διαβίωση των ηλικιωμένων- φιλοξενουμένων στις δομές του Δήμου μας, η κοινωνικοποίηση τους, η εξωστρέφεια προς την τοπική κοινωνία και η διοργάνωση κάθε δημιουργικής δράσης και εκδήλωσης προς τιμή τους.

Η δημοτική αρχή ενισχύει με κάθε τρόπο όλες αυτές τις δομές που προσφέρουν σημαντικό κοινωνικό έργο στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας για καλύτερη ποιότητα ζωής. Η αναγνώριση της προσφοράς των ανθρώπων αυτών στις οικογένειες τους, αλλά και στην κοινωνία μέσα από τις εμπειρίες τους στην ζωή και τις γνώσεις τους είναι αναμφισβήτητη».

Νέες δράσεις με στόχο την ανταλλαγή συναισθημάτων, εμπειριών, σκέψεων, μέσα από την διασκέδαση και άλλες βιωματικές εκδηλώσεις.

Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου τα μέλη του ΚΑΠΗ θα υποδεχτούν τους λιλιπούτιους μαθητές του Παιδικού Σταθμού Παλατάκι στις δομές του ΚΑΠΗ στον Άγιο Ιωάννη. Θα τους δοθεί η ευκαιρία να παίξουν με τα παιδιά παραδοσιακά παιχνίδια, να τους διαβάσουν παραμύθια και να ανταλλάξουν απόψεις. Στη συνέχεια από τις 9 μέχρι τις 13 Οκτωβρίου θα ταξιδέψουν στην Ιερά Μονή Πανορμίτη στη Σύμη, για να ετοιμαστούν για το χειμωνιάτικο τους πρόγραμμα, που για τη φετινή χρονιά είναι εμπλουτισμένο με νέες ομάδες. Από τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου τα μέλη του ΚΑΠΗ θα μπορούν να συμμετάσχουν δωρεάν σε μαθήματα: Γυμναστικής, Διατροφής και Υγείας, Παραδοσιακών χορών, Παιχνιδιών Μνήμης, Θεμάτων Ζωής, Χορωδίας, Ψυχικής Υγείας, Ταϊ τσί, Θεάτρου, Αγιογραφίας, Δημιουργικής Απασχόλησης και το καινούριο: «Το σώμα σου μιλά: Άκουσέ το!»

Pin It on Pinterest

Share This