Ο χυμός αλόης μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα

Όσοι πάσχουν από διαβήτη τύπου 2, συχνά ακούν από τους γιατρούς τους, να τους λένε πως πρέπει να περιορίσουν την ζάχαρη και τα ζαχαρούχα ποτά δεν αποτελούν εξαίρεση.

Ορισμένα αναψυκτικά μπορεί να περιέχουν πολύ υψηλότερα ποσοστά ζάχαρης ότι ότι μπορεί να συνειδητοποιήσει κανείς, αλλά υπάρχει ένας χυμός που πραγματικά μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της γλυκόζης στο αίμα και τον διαβήτη τύπου 2.

Το πρώτο βήμα στον έλεγχο του διαβήτη τύπου 2 και των επιπέδων σακχάρου στο αίμα είναι η μείωση της ποσότητας ζάχαρης που καταναλώνεται. Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ποια τρόφιμα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, αλλά κάποια από αυτά που μπορεί να φαίνονται υγιεινά, μπορεί να περιέχουν γλυκαντικές ουσίες. Οι ειδικοί υγείας συμβουλεύουν όλους, είτε έχουν διαβήτη τύπου 2 είτε όχι, να πίνουν πολύ νερό και να περιορίσουν την κατανάλωση αναψυκτικών για να μειώσουν την πρόσληψη ζάχαρης. Αλλά μελέτες δείχνουν πως ένας ασυνήθιστος χυμός, δημοφιλής στην Ασία, μπορεί να έχει την δυνατότητα να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να βοηθήσει στο διαβήτη τύπου 2. Κι αυτό το ποτό είναι ο χυμός αλόης.

 

Πώς βοηθά η αλόη στο διαβήτη τύπου 2

Σύμφωνα με το Diabetes.co.uk, η προκαταρκτική έρευνα για την αλόη και το διαβήτη τύπου 2 δείχνει ότι ο χυμός αλόης μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα. Επιπλέον, η αλόη έχει συνδεθεί με μειωμένα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα σε ασθενείς με ανώμαλα υψηλά επίπεδα αυτών των μορίων, όπως μερικά άτομα με διαβήτη τύπου 2.Έχει επίσης συνδεθεί με μειωμένο πρήξιμο και ταχύτερη επούλωση τραυμάτων τραύματος.

Αυτό είναι επωφελές για τα άτομα με διαβήτη τύπου 2, καθώς τα τραύματα και τα έλκη είναι συνηθισμένες επιπλοκές του διαβήτη τύπου 2 και συνήθως χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να επουλωθούν από ότι στους μη διαβητικούς.

«Αυτά τα θετικά αποτελέσματα πιστεύεται ότι οφείλονται στην παρουσία ενώσεων όπως οι λεκτίνες, οι μαννάνες και οι ανθρακινόνες», αναφέρει το Diabetes.co.uk για την αλόη και τον διαβήτη τύπου 2.

Η αλόη είναι ένα πικρό υγρό που προέρχεται από το φυτό της αλόης. Έχει χρησιμοποιηθεί στην φυτική φαρμακευτική για χιλιάδες χρόνια λόγω των καταπραϋντικών και χαλαρωτικών ιδιοτήτων της.

Το υγρό προέρχεται από το διαφανές τζελ που βρίσκεται στα φύλλα του φυτού της αλόης, το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως σε κρέμες, λοσιόν, σαμπουάν και αλοιφές.

Η αλόη χρησιμοποιείται κυρίως για χρήση σε εγκαύματα, καθώς και σε οδοντιατρικά προϊόντα, όπως η οδοντόκρεμα και το στοματικό διάλυμα. Χρησιμοποιείται επίσης σε χυμούς και μπορεί να ληφθεί ακόμη σε μορφή δισκίου και κάψουλας.

Εκτός όμως από την βελτίωση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα κάτι που βοηθά όσους πάσχουν από διαβήτη τύπου 2, η αλόη βέρα έχει βρεθεί ότι βοηθά την πεπτική υγεία, θεραπεύει την δυσκοιλιότητα και βοηθά στην καταπολέμηση της φλεγμονής και του πόνους.