“Ο αυτόματος πιλότος της Κυβέρνησης έριξε την κρουαζιέρα στα βράχια”

Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με αφορμή τα στοιχεία που αποδεικνύουν την πτώση στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων για το 2017, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μεγάλη πτώση που υπερβαίνει το 20% στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων καταγράφηκε το 2017. Δυστυχώς ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Ελλάδα με τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν μπορεί να υπάρξει»

«Μεγάλη πτώση, που υπερβαίνει το 20% στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, καταγράφηκε το έτος που  πέρασε. Από 4.307 κρουαζιερόπλοια το 2016 φτάσαμε στα 3.415 το 2017. Ανάλογη πτώση της τάξης του 11% καταγράφεται και στον αριθμό των επιβατών.

Ως εκ τούτου, τα έσοδα από την κρουαζιέρα μειώνονται, γεγονός που ουδόλως απασχολεί την Κυβέρνηση, η οποία συνεχίζει να κάνει το μόνο που ξέρει: να φορολογεί ανηλεώς τους πολίτες. 

Το πρόβλημα επιτείνεται ακόμη περισσότερο στα νησιά στα οποία έχουν εγκλωβιστεί πρόσφυγες και μετανάστες, εξαιτίας της  καταστροφικής πολιτικής που ακολουθεί, και σε αυτό το ζήτημα, η Kυβέρνηση.

Δυστυχώς ανάπτυξη της κρουαζιέρας στην Ελλάδα με τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν μπορεί να υπάρξει.

Η Νέα Δημοκρατία, στο πλαίσιο των προγραμματικών της προτάσεων, θα εφαρμόσει μία ολοκληρωμένη πολιτική ενίσχυσης της κρουαζιέρας η οποία περιλαμβάνει:

  • την ανάπτυξη υποδομών στα μεγάλα λιμάνια με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των υπηρεσιών που παρέχονται
  • την άρση των αντικινήτρων για την κρουαζιέρα.
  • τη δημιουργία ενός σύγχρονου φορέα προβολής και προώθησης της κρουαζιέρας σε ελληνικούς προορισμούς, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.
  • τη δημιουργία νέων ανταγωνιστικών προϊόντων, όπως η εφαρμογή νέων τουριστικών πακέτων “Cruise & Stay” και “Short Cruising.»

Pin It on Pinterest

Share This