Νυχτερινές τουρκικές υπερπτήσεις στο Καστελόριζο και έκτακτη επίσκεψη Α/ΓΕΣ στον Έβρο

Η Άγκυρα μετά το μπαράζ υπερπτήσεων των τελευταίων ημερών πάνω από τα νησιά του Α.Αιγαίου αποφάσισε να προχωρήσει και σε νυκτερινή υπερπτήση πάνω από το Καστελόριζο αυξάνοντας ακόμα περισσότερο το επίπεδο της έντασης στα ελληνοτουρκικά.

Ειδικότερα, περίπου στις 10.30 το βράδυ, δύο μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν χαμηλά, πάνω από το Καστελόριζο όπως αναφέρουν οι κάτοικοι του νησιού.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά 52 παραβιάσεις, εκ των οποίων οι τρεις ήταν υπερπτήσεις, σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της Τετάρτης, στον εναέριο χώρο του Αιγαίου.

Ειδικότερα 20 τουρκικά μαχητικά και 32 τουρκικά αναγνωριστικά (CN-235) προχώρησαν σε 52 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Την κρισιμότητα της κατάστασης καταδεικνύει και η έκτακτη επίσκεψη του Α/ΓΕΣ αντιστράτηγου Γεώργιου Καμπά ο οποίος μεταβαίνει εκτάκτως στον Έβρο, «για επιχειρησιακούς λόγους», όπως αναφέρεται.

Οι στρατιωτικοί γενικά ανησυχούν μήπως «σκάσει στα χέρια τους» η κρίση και δεν τα έχουν «λυμένα» από την πολιτική ηγεσία με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί εικόνα ήττας από το αποτέλεσμα της κρίσης.

Το Δ’ΣΣ βρίσκεται σε αυξημένη επιφυλακή εδώ και πολλές ημέρες