ΝΟΤΙΟΡΟΔΙΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Μένουμε Νότια. Επιμένουμε πεισματικά Νοτιοροδίτικα, για τους/τις εραστές της φύσης σε στεριά και θάλασσα, και στην γοητεία όλων των εποχών που χαρίζουν απλόχερα στον περιπατητή εικόνες και εμπειρίες μοναδικές….

Αρχές Φλεβάρη ξεκινήσαμε απο τον Άγιο Μάρκο Κατταβιάς για Μαύρο κάβο μια όμορφη διαδρομή στη φύση με προορισμό τη θάλασσα.
Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή
που δεν την αρμενίσαμε ακόμα.
Στο ξεψύχισμα του Φλεβάρη και στο ξημέρωμα της ξελογιάστρας ερωτοματιάς της άνοιξης, το δισάκι μας στον ώμο (για το δρόμο, για το δρόμο) και από την λιμνοδεξαμενή Σκολωνίτη στο Γεννάδι, διασχίζοντας τα ενδότερα σε μονοπάτια φυσικά, ανάγλυφα, προσιτά, πάμε ίσια για την φιλόξενη γειτονιά του Μεσαναγρού με τους υπέροχους ανθρώπους.
Κάθε τόπος έχει τις χαρές του, κάθε τόπος έχει τις ομορφιές του. Δεν θα μείνουν όμως αναλλοίωτες αν αυτόν τον τόπο δεν τον αγαπήσουμε και δεν το σεβαστούμε αληθινά.
Περιδιαβαίνοντας τις φιλόξενες φυσικές Νοτιοπερπατισιές, διαδρομές λουσμένες με φως και ήχους ουράνιους, χωρίς μουσικά μέτρα και παρτιτούρες ανθρώπων, σε μια φυσική όαση που είναι ιδανικός περιπατητικός προορισμός για πραγματική ψυχική ξεκούραση και ανέμελες στιγμές, παρέα με αγαπητούς φίλους, δεν μπορείς παρά να θαυμάσεις το φυσικό ανάγλυφο που σχηματίζεται ανάμεσα από ρυάκια, δασύφυλλα και πευκοβελόνες. Τους αφημένους μύλους και τα μισογκρεμισμένα μαντριά μιας άλλης εποχής. Της παράδοσης, της Νοτιοροδίτικης Γης που καμπουριάζει να κρύψει τους θησαυρούς που έχει στα σωθικά της από την μανία κάποιων δήθεν «ανθρώπων».
Περπατάμε λοιπόν Νότια, παρέα με το ουράνιο τόξο -ζωγραφιά στο λαιμό της πέρδικας- τον πεισματάρη κοκκινομύτη κότσυφα, τον φαταούλα τεμπελάκο σπουργίτη, τον μαστό της ελαφίνας την ώρα πού βυζαίνει το μωρό της. Περπατάμε πεισματικά στις Νοτιοροδίτικες Γειτονιές γιατί Ουρανέ μου, εσύ τις φιλοτέχνησες!!!

Σπύρος Πιζήμολας (Fair play)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest