Νορβηγός ο νικητής του «Γκραν Πρι» Ρόδου

O Νορβηγός Αντρέ Ντρέγκε της ομάδας Team Coop από τη Νορβηγία κέρδισε το σημερινό (Κυριακή) ποδηλατικό «Γκραν Πρι Ρόδου», που ήταν συνολικής απόστασης 186χλμ.. Ο Ντρέγκε κάλυψε την απόσταση σε χρόνο 4 ώρες, 14 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα. Δεύτερος, τερμάτισε ο Δανός Αντρέας Στόκμπρο, επίσης της Team Coop, ενώ τρίτος ήρθε ο Γερμανός Κρίστιαν Κοχ της Γερμανικής ομάδας Team Lotto – Kern Haus. Ο χρόνος του δεύτερου και τρίτου ποδηλάτη, ήταν ο ίδιος με του νικητή.

Από ελληνικής πλευράς, την καλύτερη θέση στην γενική κατάταξη (8oς) πήρε ο Γιώργος Μπούγλας του Κρόνου Νίκαιας. Δεύτερος καλύτερος Έλληνας, ήταν ο Ροδίτης Νίκος Δράκος (46ος) και τρίτος, ο Παναγιώτης Χριστόπουλος (54ος), που συμμετείχαν με την Εθνική Ελλάδας.

Tην κορδέλα της εκκίνησης έκοψε ο πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Δήμου Ρόδου κ. Αλέξανδρος Κολιάδης. Μαζί του ήταν, ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Νίκος Νικολής και ο πρόεδρος του διοργανωτή Ποδηλατικού Ομίλου Ρόδου «Ροδήλιος» κ. Γιάννης Παπασταματάκης.

Το «Γκραν Πρι Ρόδου» ήταν ο δεύτερος αγώνας της σειράς των Διεθνών Αγώνων του νησιού. Η διαδρομή που κάλυψαν οι ποδηλάτες, ήταν η εξής:

Πλατεία Ελευθερίας-Δημαρχείο Ρόδου (εκκίνηση), Ψαροπούλα, Κρεμαστή, Παραδείσι, Σορωνή, Φάνες, Καλαβάρδα, Αρχαία Κάμειρος, Μανδρικό, Έμπωνα, Σιάνα, Μονόλιθος, Απολλακιά, Κιοτάρι, Λάρδος, Πεύκους, Κάλαθος, Μάσσαρι, Χαράκι, Αρχάγγελος, Παναγία Τσαμπίκα, Φαλιράκι, Νέα Μαρίνα Ρόδου (τερματισμός).

TΙΣ ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΕΚΑΝΑΝ

Στους μεγάλους πρωταγωνιστές του αγώνα, τις απονομές έκαναν, ο Διευθυντής της Νέας Μαρίνας Ρόδου κ. Χριστόφορος Χαρίσης και ο πρόεδρος του ΠΟΡ «Ροδήλιος» κ. Γιάννης Παπασταματάκης.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ…

Μετά το διεθνή «Γύρο Νοτίου Αιγαίου» και το «Γκραν Πρι Ρόδου», ακολουθεί ο τρίτος και τελευταίος αγώνας των Διεθνών ποδηλατικών εκδηλώσεων του νησιού για το 2022, που είναι ο Διεθνής ποδηλατικός «Γύρος Ρόδου». Είναι τετραήμερος, συνολικής απόστασης 446 χιλιομέτρων και θα πραγματοποιηθεί από 24 έως 27 Μαρτίου 2022.

ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ

Διοργανωτές της κορυφαίας ποδηλατικής γιορτής «RhodesInternationalEvents» είναι, ο Ποδηλατικός Όμιλος Ρόδου «Ροδήλιος» και η εταιρία διοργάνωσης αθλητικών αγώνων «SportsToursHellas». Συνδιοργανωτές είναι, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ο Δήμος Ρόδου-ΔΟΠΑΡ, ενώ υποστηρικτής είναι

το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου (ΕΒΕΔ).

ΒΑΣΙΚΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:

AEGEAN AIRLINERS, H HOTELS, GIA GIAMAS, IVISKOS και XATZHMANOLHS EKO

-Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα της UCI (Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας) και της ΕΟΠ (Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας).

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This