Έρχεται νομοσχέδιο για τα συσσωρευμένα προβλήματα στο ΕΣΥ

Αναμένεται να κατατεθεί στα μέσα Ιουνίου

Με κύριο στόχο τη στήριξη του ΕΣΥ και την αναμόρφωση της ιατρικής νομοθεσίας, το υπουργείο Υγείας αναμένεται να καταθέσει στα μέσα Ιουνίου σχετικό νομοσχέδιο στην Βουλή. Την ενημέρωση αυτή είχαν σήμερα από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), οι οποίοι συζήτησαν στο υπουργείο Υγείας όλα τα φλέγοντα θέματα που τους απασχολούν, τόσο με τον υπουργό υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, όσο και με τον αναπληρωτή υπουργό Ανδρέα Ξανθό.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας, «το νομοσχέδιο αυτό, όπως ενημερωθήκαμε, θα στοχεύει στην επίλυση των προβλημάτων που έχουν συσσωρευθεί στο ΕΣΥ και την πλήρη αναμόρφωση της ιατρικής νομοθεσίας, που χρονολογείται από την εποχή του Μεταξά». Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνάντηση και δεσμεύτηκε για μια ακόμη φορά για την αποπληρωμή των εφημεριών του πρώτου τριμήνου του 2015, στις 27 Μαΐου του τρέχοντος έτους.

Οι εκπρόσωποι της ΟΕΝΓΕ δηλώνουν ότι περιμένουν να γίνουν πράξεις οι δεσμεύσεις αυτές και ενημερώνουν ότι ήδη έχουν σταματήσει οι επισχέσεις εργασίας στα περισσότερα νοσοκομεία. «Οι υπουργοί μας διαβεβαίωσαν ότι προχωρούν κανονικά όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την επιτάχυνση των προσλήψεων επικουρικού προσωπικού σε πρώτη φάση», τονίζει ο Δημήτρης Βαρνάβας ο οποίος επισημαίνει ότι την ερχόμενη Παρασκευή στο συμβούλιο της Ομοσπονδίας θα συζητηθεί η συμμετοχή των γιατρών στην απεργιακή κινητοποίηση της ΕΙΝΑΠ και της ΠΟΕΔΗΝ στις 20 Μαΐου, ενώ διευκρίνισε ότι ο ΟΕΝΓΕ θα θέσει πρόσθετα θεσμικά αιτήματα.

Πηγή : www.newsbeast.gr

Pin It on Pinterest