Ελληνικά υγρά για ηλεκτρονικό τσιγάρο από το Πανεπιστήμιο Πατρών και την Nobacco !

Tο πρώτο ελληνικό σχήμα παραγωγής υγρών αναπλήρωσης ηλεκτρονικού τσιγάρου σε συνεργασία με το τμήμα φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών Aquarius Project παρουσιάζει η Nobacco, παράλληλα με την εκστρατεία ενημέρωσης για τις συνέπειες του ατμίσματος στην υγεία, υπό τον τίτλο Melitzanistas.

Ελληνικά υγρά για ηλεκτρονικό τσιγάρο από το Πανεπιστήμιο Πατρών

Πρόκειται για μία πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα συνεργασία, όπως αναφέρει η εταιρεία για την σχέση της με το Πανεπιστήμιο Πατρών. Στόχος είναι η διαρκής εξέλιξη των σχετικών προϊόντων της, ώστε να είναι εγγυημένη η η ποιότητα και η ασφάλεια τους για το χρήστη.

Οπως αναφέρει το site των… melitzanistas, έρευνες αποδεικνύουν ότι η χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου βελτιώνει σε μεγάλο βαθμό τα ποσοστά επιτυχίας διακοπής του καπνίσματος: «Όσοι χρησιμοποίησαν e-τσιγάρα είχαν περίπου 60% περισσότερες πιθανότητες να σταματήσουν το κάπνισμα από ό, τι εκείνοι που χρησιμοποίησαν θεραπείες υποκατάστασης της νικοτίνης ή απλά τη δύναμη της θέλησης», όπως υποστηρίζουν.

Παραθέτουν επίσης δήλωση του Κωνσταντίνου Φαρσαλινού, Καρδιολόγου – στο Ωνάσειο, σύμφωνα με την οποία, «η βάση του υγρού, που είναι η προπυλενογλυκόλη ή η φυτική γλυκερίνη, δεν φαίνεται να προκαλεί κάποιο πρόβλημα σε περίπτωση εισπνοής. Μάλιστα η προπυλενογλυκόλη είχε διερευνηθεί ήδη από τα μέσα του προηγούμενου αιώνα σε πειραματόζωα τα οποία την εισέπνεαν επί 16 μήνες. Δεν παρουσιάστηκε καμία παρενέργεια. Πρόκειται για μια ουσία που έχει μελετηθεί ως αντισηπτικό του αέρα ακόμη και στα νοσοκομεία, καθώς έχει φανεί ότι διαθέτει αντιβακτηριακή και αντι-ιική δράση».

Σε κάθε περίπτωση, κατά το site και τις πηγές που παραθέτει, «δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι το άτμισμα προκαλεί έκθεση σε μολυσματικούς παράγοντες του αερολύματος που να δικαιολογούν ανησυχία για την υγεία σύμφωνα με τα πρότυπα που χρησιμοποιούνται για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των χώρων εργασίας».

Πηγή : ethnos.gr

Pin It on Pinterest