Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα: 18 Οκτωβρίου 2014

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ (www.efthita.gr) για 9η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014, δράση για την Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα.
Αντίστοιχες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε 23 πόλεις της Ελλάδας ταυτόχρονα με τη μεγάλη Πανευρωπαϊκή διοργάνωση σε άλλες 28 χώρες.
Η ενέργεια στοχεύει στην ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας, αυξάνοντας την ευαισθητοποίηση του κοινού και ενημερώνοντας τους οδηγούς, με έμφαση στους νέους ότι το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί, παρακινώντας τους να επιλέγουν πάντα τον οδηγό της παρέας.
18 Οκτωβρίου 2014 – Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα
Η εν λόγω δράση θα διεξαχθεί στα CLUB: BARRA TRES, VIA MARE & REX
Όλοι με μεγάλη προθυμία συμμετέχουν και βοηθούν εδώ και 9 χρόνια για την καλή διεξαγωγή της δράσης έξω από τα CLUB.
Ο σκοπός της εκδήλωσης είναι να συναντήσουμε τους νέους στο δικό τους περιβάλλον και σε άμεση επικοινωνία μαζί τους να συζητήσουμε για την κατανάλωση αλκοόλ σε σχέση με την οδήγηση.
Θα είμαστε έξω από τα CLUB της πόλης μας για να ενθαρρύνουμε τους νέους επισκέπτες να επιλέξουν από την παρέα τους τον «οδηγό της παρέας», ο οποίος αφού αποδεχτεί τον τίτλο θα είναι υποχρεωμένος να μην καταναλώσει αλκοόλ όλο το βράδυ προκειμένου να οδηγήσει με ασφάλεια πίσω την παρέα του επιστρέφοντας από τη νυχτερινή διασκέδαση.
Προκειμένου να αναγνωριστεί ως ο «Οδηγός της παρέας», οι εθελοντές του/της ζητάνε να φορέσει ένα ειδικό βραχιολάκι.
Όταν θα είναι ώρα να φύγει από το μπαρ θα μπορεί να κάνει, με τη δική του θέληση ένα φιλικό αλκοτέστ για να μπορέσουμε να δούμε εάν τήρησε την υπόσχεσή του. Εάν πράγματι έχει διατηρήσει τον έλεγχο και δεν έχει πιει ο «Οδηγός της παρέας» θα επιβραβεύεται με δώρα από την ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ενώ σε άλλη περίπτωση, θα συμβουλεύουμε να αφήσει το όχημα και να γυρίσει σπίτι του με ταξί.
Το μήνυμα της βραδιάς είναι:
«Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας»
Στη Ρόδο το 2013 που πραγματοποιήθηκε η εν λόγω δράση από τους 106 διασκεδαστές με βραχιολάκι (73 άνδρες και 36 γυναίκες) προσήλθαν για να υποβληθούν σε φιλικό αλκοτέστ 96, με τα αποτελέσματα να δείχνουν ότι 2 στους 3 κράτησαν την υπόσχεσή τους να μην καταναλώσουν αλκοόλ πάνω από το επιτρεπόμενο όριο που ορίζει ο ΚΟΚ. με μικρές αποκλίσεις. Αξίζει να σημειωθεί το ποσοστό των οδηγών υπό την επήρεια αλκοόλ ήταν σημαντικά μειωμένο από την έναρξη της δράσης μας το έτος 2006. ( Πηγή: www.efhtita.gr )
2006- 2007- 2008
1 στους 2
2009-2010
1 στους 3
2011-2012
1 στους 4
2012-2013
2 στους 3

Η εν λόγω ενέργεια διεξάγεται στη Ρόδο από το 2006 και ήταν η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που πραγματοποίησε αυτή την δράση σε συνεργασία με τους Responsible Young Drivers του Βελγίου.
Η εν λόγω ενέργεια διεξάγεται από την ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, με τη συμβολή της Τροχαίας ΡΟΔΟΥ που διαθέτει τα αλκοολόμετρα.
Επιπλέον η «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» και φέτος πραγματοποιείται με την υποστήριξη της ΣΥΦΑΚ-ΡΟΔΟΥ προσφέροντας τα αλκοτέστ μιας χρήσης, , της METAXOTIPIKI ΡΟΔΟΥ προσφέροντας τα Banner της εκδήλωσης, και των Φίλων Κινηματογράφου Κρεμαστής για την παροχή υλικού προβολής-υποστήριξης μηνυμάτων για την συγκεκριμένη εκδήλωση.
Η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα δεν θα πραγματοποιούταν και φέτος χωρίς την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, του Σώματος Εθελοντών Διασωστών του ΕΕΣ και της Τροχαίας Ρόδου.
Ραντεβού το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014 στα CLUB: BARRA TRES, VIA MARE & REX
Το μήνυμα της βραδιάς είναι:
«Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας»

eurwpaikh nuxta 2014 copy

Pin It on Pinterest