Περιοδεία της Νησιωτικής Ανατροπής στη Χάλκη

Στο νησί της Χάλκης συνεχίστηκε χθες η περιοδεία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου με την «Νησιωτική Ανατροπή» Μπενέτου Σπύρου, ο οποίος συνοδευόταν από τον υποψήφιο χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Μιχάλη Κόκκινο και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης.

Ο επικεφαλής της «Νησιωτικής Ανατροπής» είχε συναντήσεις με τον δήμαρχο Μιχάλη Πατρό, τον πρώην δήμαρχο Λευτέρη Λαθουράκη και τον πρώην αντιδήμαρχο Τάκη Χρυσοβέργη.

Μαζί με τα στελέχη της παράταξης του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Μπενέτος Σπύρου, επισκέφθηκε και συνομίλησε με τους καταστηματάρχες του νησιού, ενώ μετέβη και στο σχολείο της Χάλκης προκειμένου να έχει ιδίαν άποψη για την κατάσταση που επικρατεί και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να επιτευχθεί περαιτέρω ανάπτυξη του τόπου.

Οι υποψήφιοι της «Νησιωτικής Ανατροπής» επισκέφθηκαν και τις εγκαταστάσεις ανακύκλωσης του νησιού, και στη συνέχεια ακολούθησε συνομιλία με τους ψαράδες της Χάλκης.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Μπενέτος Σπύρου αφού άκουσε τα προβλήματα των επαγγελματιών, δήλωσε πως «θα πρέπει να ακολουθηθεί κοινή στρατηγική για την διευκόλυνση της αλιείας και την πάταξη της παράνομης αλιείας, η οποία προκαλεί σοβαρά προβλήματα στους επαγγελματίες αλιείς των νησιών μας αλλά και στο οικοσύστημα. Προκειμένου το επάγγελμα αυτό να γίνει και πάλι βιώσιμο, υπάρχουν λύσεις και εμείς θα πρέπει να τις υλοποιήσουμε».

Τέλος ο επικεφαλής της «Νησιωτικής Ανατροπής» επεσήμανε: «θα σταθούμε δίπλα στην τοπική κοινωνία της Χάλκης για να συμπράξουμε στην επίλυση των προβλημάτων της και στην ανάπτυξη της. Μαζί μπορούμε να βρούμε λύσεις και να κρατήσουμε τα παιδιά στο νησί. Μαζί μπορούμε να ξεκινήσουμε μία δημιουργική ανατροπή στο Νότιο Αιγαίο».

Pin It on Pinterest