Η Neverland του Μάικλ Τζάκσον γίνεται κέντρο για κακοποιημένα παιδιά

Η ονειρική «Χώρα του ποτέ» θα χαρίσει ξανά το χαμόγελο

Μεταθανάτια ειρωνεία; Το θρυλικό ράντσο του Μάικλ Τζάκσον, η περίφημη Neverland, θα μετατραπεί σε κέντρο αποκατάστασης σεξουαλικά κακοποιημένων παιδιών.

Ο βασιλιάς της ποπ που πέθανε το 2009, υπήρξε ένας αμφιλεγόμενος καλλιτέχνης με πολλές σκιές να κυνηγούν τη φήμη του για τις «ιδιαίτερες» σχέσεις που είχε με παιδιά.

Το 2005 ο Τζάκσον βρέθηκε κατηγορούμενος σε δίκη για παιδική παρενόχληση, συνωμοσία και παροχή αλκοόλ σε ανήλικο. Αν και ο θρύλος της μουσικής αθωώθηκε από τους δώδεκα ενόρκους, εντούτοις οι ψίθυροι εντάθηκαν.

Ο επιχειρηματίας πίσω από την ιδέα αυτή, η ιδιοκτησία άνηκε στον Τζάκσον μέχρι λίγο πριν το θάνατό του, φέρεται να έχει καταθέσει πρόταση ύψους 40 εκατομμυρίων δολαρίων για την τεράστιας έκτασης Neverland η οποία θα μετατραπεί σε μια όαση για παιδιά που έχουν δει το σκληρό πρόσωπο της ζωής.

Η εταιρία Colony Capital αγόρασε την υποθήκη της Neverland το 2008 ώστε να αποσβεστεί το χρέος της. Κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο ιδιοκτησίας της επομένως μπορεί να προβεί στην πώλησή της. Η αξία της Neverland υπολογίζεται στα 27 εκατ. δολάρια ωστόσο οι ειδικοί εκτιμούν πως θα πωληθεί πάνω 60 εκατ. δολάρια λόγω του ιδιοκτήτη της, που τυγχάνει να είναι ο μεγαλύτερος σταρ όλων των εποχών.

Εκεί έζησε ο Μάικλ Τζάκσον από τη στιγμή που επέστρεψε στις ΗΠΑ από το Μπαχρέιν, μέχρι και το 2011, όταν η ιδιοκτήτρια εταιρεία αποφάσισε να προβεί σε ανακαίνιση. Μαζί με την έπαυλη όμως, πωλείται και το ράντζο της Neverland.

Πηγή : newsbeast.gr

Pin It on Pinterest

Shares
Share This