«Χρωματικοί διάλογοι» στη Νέα πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου

Είναι γνωστό ότι ένας από τους σκοπούς του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου, είναι μεταξύ των άλλων η στήριξη και προβολή των ντόπιων καλλιτεχνών, παράλληλα με την προώθηση και προαγωγή της εικαστικής τέχνης σε όλες τις ηλικίες και τα κοινωνικά στρώματα της Ροδιακής κοινωνίας.
Στο πλαίσιο αυτό με τίτλο «Χρωματικοί διάλογοι», διοργανώνουμε για 9η συνεχή χρονιά την ομαδική έκθεση του Συλλόγου Εικαστικών Δωδεκανήσου (ΣΕΔ), στη Νέα πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου.
Θα εκτεθούν έργα 50 καλλιτεχνών μελών του ΣΕΔ.
Θεωρούμε ότι η εκδήλωση αυτή θα αποτελέσει το σημαντικότερο πολιτιστικό γεγονός του χειμώνα καθώς είναι σημαντικό να συναντώνται και να «συνδιαλέγονται» τόσοι καλλιτέχνες στην ίδια στέγη.
Τα έργα που αναμένεται να ξεπεράσουν φέτος τα 150, είναι έργα ζωγραφικής, καλλιτεχνικής φωτογραφίας, αγιογραφίας, ψηφιδωτά, βιτρώ, εγκαταστάσεις, γλυπτικής, εγκαυστικής και ψηφιακής τέχνης.
Με μεράκι , ζήλο και κυρίως αγάπη για την τέχνη , τα μέλη του ΣΕΔ, εργάζονται πάντα σε μια ατέρμονη προσπάθεια αναζήτησης, μελέτης και δημιουργίας της τέχνης και παρουσιάζουν έργα εικαστικά , έργα που είναι κατάθεση ψυχής για τον καθένα προσωπικά. Ο Σύλλογος Εικαστικών Δωδεκανήσου «μη κερδοσκοπικού» χαρακτήρα ιδρύθηκε το 1985 από ανθρώπους εραστές της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Έχει έδρα τη Ρόδο και σήμερα αριθμεί 85 ενεργά δημιουργικά μέλη.

Στόχος του ΣΕΔ είναι να συμβάλλει στην πολιτιστική εξέλιξη του τόπου μας, να αναπτύξει και να διδάξει τη σύγχρονη εικαστική δημιουργία, να ενθαρρύνει και να αναδείξει καλλιτεχνικά τα μέλη του καθώς και να συμμετέχει στη διαμόρφωση ενός «πολιτιστικού γίγνεσθαι», τονίζει η Πρόεδρός του κα. Σταματία Στεργενάκη.
Και συνεχίζει αναφέροντας ότι τελικός στόχος όλων αυτών των δραστηριοτήτων του ΣΕΔ είναι να διατηρηθεί ένα ασφαλές καλλιτεχνικό λιμάνι για όσους ταξιδευτές τολμούν να εμπιστευτούν την τέχνη τους αρμενίζοντας προς το μέλλον με καινοτόμες αντιλήψεις και επιβραβεύοντας τις προσπάθειες τους.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου στις 8 το Βράδυ και θα διαρκέσει μέχρι τις 14 /2/ 2015. Τηλ. 2241036646

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ