Κίνδυνος-θάνατος: Νέο ναρκωτικό θερίζει τους χρήστες στην Ελλάδα

Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, εξαιτίας μιας νέας ουσίας που έχει εμφανιστεί σε πιάτσες τοξικομανών σε Αθήνα και Κρήτη.
Οπως αναφέρει και ρεπορτάζ της Espresso, συναγερμός έχει σημάνει από τον εντοπισμό ενός νέου θανατηφόρου ναρκωτικού, εκατό φορές πιο εθιστικού από την ηρωίνη και τη μορφίνη και πολύ πιο τοξικού, που θερίζει το τελευταίο διάστημα στα στέκια των τοξικομανών σε Αθήνα και Κρήτη όπου μάλιστα έχει διαπιστωθεί και επίσημα ο πρώτος θάνατος.

Πρόκειται για την φαιντανύλη, η οποία είναι φαρμακευτικό σκεύασμα και συγκεκριμένα ισχυρό ναρκωτικό αναλγητικό, το οποίο χορηγείται αυστηρά σε καρκινοπαθείς στο τελευταίο στάδιο της ασθένειας, όταν οι πόνοι έχουν γίνει αφόρητοι. Παράλληλα χρησιμοποιείται και ως αναισθητικό σε σοβαρά χειρουργεία.
Χορηγείται μόνο με δίγραμμη ιατρική συνταγή και είναι πανάκριβο. Τα άτομα που εθίζονται σ΄ αυτήν χάνουν απότομα βάρος, παρουσιάζουν υψηλή αρτηριακή πίεση κι έχουν μεγάλες πιθανότητες να πάθουν καρδιακή προσβολή.

Όμως αυτό το ναρκωτικό έχει γίνει ανάρπαστο το τελευταίο διάστημα μεταξύ των τοξικομανών της Αθήνας και της Κρήτης, καθώς κυκλοφορεί καθαρό, χωρίς προσμείξεις, έχει το διπλάσιο χρόνο επίδρασης από την ηρωίνη ενώ στη μαύρη αγορά διακινείται στη μισή τιμή από αυτήν!

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτουν αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών, η φαιντανύλη είναι πιο θανατηφόρα από την ηρωίνη. Πριν από λίγες ημέρες στο Ηράκλειο της Κρήτης συνελήφθη μια 46χρονη η οποία μόλις είχε κατέβει από το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά επειδή μετέφερε 40 γραμμάρια του θανατηφόρου ναρκωτικού. Μόλις πριν από λίγες ημέρες οι τοξικολογικές εξετάσεις στη σορό ενός τοξικομανούς έδειξαν πως ο θάνατός του οφειλόταν σε υπερβολική δόση φαιντανύλης.

πηγή: iefimerida.gr

Pin It on Pinterest