Νέο «κανόνι» από το ρωσικό τουριστικό γραφείο South Cross – Στον αέρα χιλιάδες τουρίστες στην Ελλάδα

«Μαύρη σελίδα» στα ρεκόρ του ελληνικού τουρισμού, χαρακτηρίζονται τα απανωτά λουκέτα ρωσικών tour operator που διακινούν τουρίστες στη χώρα μας. Το νέο… κανόνι, πέμπτο κατά σειρά, έσκασε και ακούει στο όνομα South Cross ο οποίος ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας του.

Το ρωσικό ταξιδιωτικό πρακτορείο επικαλείται στην ανακοίνωσή του τα προβλήματα που προκάλεσαν οι πτωχεύσεις άλλων ρωσικών tour operator που οδήγησε τελικά στην αδυναμία του να ολοκληρώσει το φετινό του πρόγραμμα.

Εκτιμάται ότι το γραφείο διακινούσε πάνω από 10 χιλιάδες πελάτες σε διάφορους προορισμούς στο εξωτερικό, εκ των οποίων οι 3.600 βρίσκονται στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες άλλοι 20 χιλιάδες είχαν αγοράσει τουριστικά πακέτα για το επόμενο διάστημα.

Την Δευτέρα στη λίστα με τους πτωχευμένους οργανισμούς προστέθηκε ο tour operator Solvex Τοur στην Αγία Πετρούπολη, ενώ στη χώρα μας βρίσκονται 3.000 με 4.000 τουρίστες οι οποίοι είχαν κλείσει τα πακέτα με το συγκεκριμένο tour operator.
Συνολικά οι ζημίες που έχουν προκληθεί στον ελληνικό τουρισμό από τα αλλεπάλληλα λουκέτα εκτιμώνται σε πάνω από 7 εκατομμύρια ευρώ.
Στα μέσα του καλοκαιριού προκλήθηκε αναστάτωση σε χιλιάδες ρώσους τουρίστες λόγω του κλεισίματος του μεγάλου ρωσικού tour operator Labirint Τravel, που άφησε μεγάλα χρέη και χιλιάδες τουρίστες στα ελληνικά νησιά, ειδικά σε νησιά των Δωδεκανήσων.

Το South Cross διατηρούσε σε ισχύ συμβόλαιο με την ασφαλιστική εταιρεία Reso Garantia (μια από τις μεγαλύτερες της Ρωσίας) με το ποσό της εγγύησης να ανέρχεται στα 100 εκατ. ρούβλια (52 εκατ. ευρώ), ποσό που θεωρείται από κύκλους της αγοράς επαρκές για την αποπληρωμή των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στην Ελλάδα αλλά και των Ρωσικών αεροπορικών εταιρειών.

Η ανακοίνωση του South Cross σηματοδοτεί πρακτικά τη διακοπή των πτήσεων του tour Operator με τις αεροπορικές εταιρείες UT air και Transaero, με τις οποίες συνεργαζόταν.

Αυτό σημαίνει πως οι ελληνικές και ρωσικές αρχές θα πρέπει να συνεργαστούν προκειμένου να διασφαλιστεί ο επαναπατρισμός στη Ρωσία των πελατών του γραφείου.

Σύμφωνα με στοιχεία που μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης, μέσα στο έτος έχουν πτωχεύσει τουλάχιστον δεκατρία ταξιδιωτικά γραφεία, εκ των οποίων τα δώδεκα από τις 16 Ιουλίου έως σήμερα. Τα γραφεία που πτώχευσαν είναι τα Voyage Inart, Neva, Windrose World, Expo Tour, Labirint, IntAer, Nordic Star, Atlas, Milan Tour, Santa Lucia, Αviacharter-DV, Lime Travel και Solvex Tour.

Πηγή : imerisia.gr

Pin It on Pinterest