Νέο διάγγελμα από Ζελένσκι: Όσοι επιθυμούν να φύγουν να το κάνουν τώρα – Όσοι μπορούν να μείνουν να πολεμήσουν

Νέο μήνυμα στον ουκρανικό λαό έστειλε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναφορικά με τις ανθρωπιστικές διαδρομές που έχουν δημιουργηθεί για τους αμάχους, ενώ επανέλαβε την άποψη ότι η Δύση πρέπει να εμπλακεί πιο ενεργά στον πόλεμο της Ουκρανίας.

«Καταφέραμε να πετύχουμε μια συμφωνία για την παροχή βοήθειας στις πόλεις της Ουκρανίας που βρίσκονται σε δεινή κατάσταση, τη Μαριούπολη και τη Βολνοβάκα, για τη διάσωση παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων. Να παρέχουμε φάρμακα και τρόφιμα σε όσους μένουν εκεί σε αυτά τα μέρη.

Όσοι άνθρωποι επιθυμούν να φύγουν από αυτά τα μέρη θα πρέπει να μπορούν να το κάνουν τώρα χρησιμοποιώντας τον ανθρωπιστικό διάδρομο, αλλά όσοι μπορούν να συνεχίσουν να πολεμούν να μείνουν.

Κάνουμε ό,τι μπορούμε από την πλευρά μας για να διασφαλίσουμε ότι αυτή η συμφωνία θα λειτουργήσει, όσον αφορά τους ανθρωπιστικούς διαδρόμους και θα δούμε αν μπορούμε να προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο σχετικά με τις διαπραγματεύσεις μας με τη Ρωσία», ανέφερε μεταξύ άλλων στο νέο διάγγελμά του ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

Pin It on Pinterest

Share This