Νεκρός από κορονοϊό γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός και αρνητής των εμβολιασμών

Ένας γνωστός, στις ΗΠΑ, ραδιοφωνικός παραγωγός, ο οποίος ήταν αρνητής των εμβολιασμών κατά του κορoνοϊού, πέθανε το σαββατοκύριακο από επιπλοκές λόγω covid-19.

Την είδηση ανακοίνωσε το WWTN Radio, όπως αναφέρει το CNN, στο οποίο εργαζόταν o 61χρονος Φιλ Βάλενταϊν, με τον θάνατό του να έρχεται μετά από ακριβώς ένα μήνα αφότου ο ίδιος ανακοίνωσε για πρώτη φορά ότι είχε διαγνωστεί με τον ιό. Στην εκπομπή του, ο Βάλενταϊν είχε υποβαθμίσει επανειλημμένα τη σημασία του εμβολιασμού, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «οι πιθανότητες του να πεθάνει από τον Covid-19 ήταν πολύ λιγότερες από 1%».

Ωστόσο στα τέλη Ιουλίου η οικογένειά του ανακοίνωσε ότι ο Βάλενταϊν νοσηλεύεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση, με πνευμονία.

Ο αδελφός του εκλιπόντος, Μαρκ, είπε σε συνέντευξή του στο CNN στις 26 Ιουλίου, ότι ο αδελφός του τα πήγαινε καλύτερα, αλλά ήταν ακόμα σε πολύ δύσκολη κατάσταση, και ανέπνεε με (μηχανική) βοήθεια. «Τώρα αναγνωρίζει ότι μη κάνοντας τον εμβολιασμό προκάλεσε πιθανώς μια ομάδα άλλων ανθρώπων να μην εμβολιαστούν», είπε στη συνέντευξη. «Και ότι μετανιώνει (γι’ αυτό)».

«Ο Φιλ θα ήθελα να γνωρίζουν οι ακροατές του ότι μολονότι ουδέποτε υπήρξε «αντι-εμβολιαστής», μετανιώνει που δεν πήρε πιο σαφή θέση «υπέρ του εμβολίου» και ανυπομονεί να βρεθεί σε θέση να υποστηρίξει αυτή την άποψη μόλις επιστρέψει στα ερτζιανά, πράγμα που ελπίζουμε όλα να γίνει σύντομα», ανέφερε σχετική ανακοίνωση του αδελφού του.