Νέες απειλές Ερντογάν: Τώρα έχουμε τον πύραυλο Tayfun – Κάποιοι παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον

ΟΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκτόξευσε νέες απειλές προς την Ελλάδα με αφορμή την εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου Tayfun, καθώς σημείωσε με νόημα ότι ορισμένοι «παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον».

Όπως αναφέρει η hurriyet.com, ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης Cemil Bilsel και ανέφερε πως «καθώς δίνουμε παράδειγμα στον κόσμο με το θάρρος και την αποφασιστικότητά μας καθώς και τη σκληρή δουλειά μας, παρουσιάζουμε επίσης τεχνολογικές καινοτομίες. Τώρα έχουμε και τον πύραυλο Tayfun. Αυτά είναι σημάδια για κάποιους και τα παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον. Τώρα προσπαθούμε να περάσουμε στο επόμενο επίπεδο».

Παράλληλα, είπε ότι η αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας είναι τόσο η ατμομηχανή όσο και ο πιο χρησιμοποιούμενος τομέας τεχνολογίας της χώρας. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Τουρκία έχει υλοποίησει πάνω από 750 έργα με προϋπολογισμό 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από έναν συνολικό προϋπολογισμό 75 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

«Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε το δικό μας σύμπαν, αντί να προσπαθούμε να λάβουμε θέση στα εικονικά σύμπαντα που δημιουργούν άλλοι», πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο Ερντογάν.

Σημειώνεται, ότι ο συγκεκριμένος βαλλιστικός πύραυλος δοκιμάστηκε με μυστικότητα στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ έχει τεράστια εμβέλεια, η οποία μπορεί να καλύψει ολόκληρη την Ελλάδα.

Pin It on Pinterest

Share This