Νέα τουρκική πρόκληση με το Oruc Reis: «Θα κάνει έρευνες όπου αποφασίζουμε – Δεν μας εκφοβίζει κανείς» (βίντεο)

Νέο προπαγανδιστικό βίντεο με τον πλού του Oruc Reis δημοσίεσε το πρωί της Κυριακής το τουρκικό υπουργείο Άμυνας όπου για ακόμα μια φορά και προφανώς μετά τις πλάτες και του ΓΓ του ΝΑΤΟ όπου είχε προτείνει να παραμείνουν οι στόλοι αλλά απλά να μην προβαίνουν σε προκλήσεις, δηλώνει πλέον η Άγκυρα ότι θα κάνει έρευνες όπου θέλει με τον στόλο να προστατεύει το ερευνητικό.

Στο βίντεο φαίνεται το τουρκικό σκάφος να συνοδεύεται από πλοία του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας συνοδεύει το βίντεο και με νέα προκλητικά μηνύματα γράφοντας στη λεζάντα:

«Οι φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού συνεχίζουν το καθήκον της συνοδείας/προστασίας του ερευνητικού πλοίου Oruc Reis το οποίο συνεχίζει το έργο του στις περιοχές δικαιοδοσίας μας στην ανατολική Μεσόγειο. Καμία παράνομη πράξη ή πράξη εκφοβισμού δεν θα επιτραπεί στην περιοχή».

​Σημειώνεται ότι, υψηλούς τόνους διατήρησε χθες, Σάββατο, και ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας ότι: «Θα καταλάβουν σύντομα ότι η Τουρκία έχει πολιτική, οικονομική και στρατιωτική δύναμη να διαλύσει τους χάρτες που της επιβάλλονται» για να προσθέσει ότι «είτε θα το καταλάβουν πολιτικά, είτε θα το βιώσουν οδυνηρά στο πεδίο της μάχης».

Μάλιστα, συνέχισε λέγοντας πως η Τουρκία και ο τουρκικός λαός είναι «προετοιμασμένοι για κάθε πιθανότητα και για κάθε αποτέλεσμα», σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Υποστήριξε ακόμη ότι η Άγκυρα εκφράζει σε όλες τις πλατφόρμες, τις συνεντεύξεις, και τα μηνύματά της ότι είναι έτοιμη να «μοιραστεί ό,τι είναι δίκαιο».

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ