Νέα συγκέντρωση στην Ροδιακή Έπαυλη για την κοπή των δέντρων

Σήμερα, 15 Ιουλίου και ώρα 18:30, σας καλούμε στο χώρο της Ροδιακής Έπαυλης για να σας ενημερώσουμε για τις εξελίξεις στο θέμα της κοπής δέντρων και για να υπογράψετε το ψήφισμα που θα δοθεί στο Δήμο Ρόδου που θα λέει τα εξής:”Φίλες και φίλοι, είμαστε πλέον πολλές και πολλοί. Είχαμε μια πρώτη ευκαιρία να τα πούμε την περασμένη Κυριακή.

Εμείς, οι πολίτες της Ρόδου που υπογράφουμε αυτό το ψήφισμα, ζητάμε από το Δήμο Ρόδου τα παρακάτω:
1. Να καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε να αναγεννηθούν τα κομμένα δέντρα στη Ροδιακή Έπαυλη. Για το σκοπό αυτό θέτουμε στη διάθεσή σας τους ανθρώπους με ειδικές γνώσεις που βρίσκονται ανάμεσα στους υπογράφοντες. Επομένως ζητάμε να μην ξεριζωθούν οι δύο φίκοι και το κοραλόδεντρο και να τους δοθεί η ευκαιρία να ξαναβλαστήσουν αφού υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργηθούν κατασκευές που και το κτίριο θα στηρίξουν και τα δέντρα να σωθούν.
2. Να μην κοπεί κανένα δέντρο στο χώρο της Ροδιακής Έπαυλης από δω και πέρα. Κάθε σχέδιο και παρέμβαση για την διαμόρφωση του χώρου να προσαρμοστεί στη δενδρώδη βλάστηση και όχι το αντίθετο.
3. Να υπάρχει πάντα δημόσια ενημέρωση των πολιτών και διαβούλευση για τα σχέδια που αφορούν παρεμβάσεις στο πράσινο του νησιού.
Οι υπογράφοντες/ουσες
Επειδή η είσοδος από Ελευθ. Βενιζέλου (Πλατανάκια) έχει κλείσει, θα μπούμε από την είσοδο απέναντι από το παλιό νοσοκομείο, οδός Ερυθρού Σταυρού.