Νέα παρέμβαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Δεν αμφισβητείται η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά

Με την Τουρκία να ανεβάζει επικίνδυνα τους τόνους και να απειλή εκ νέου την Ελλάδα με πόλεμο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ παρενέβη για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες να ξεκαθαρίσει πως ειναι αδιαμφισβήτητη η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά.

Η σημερινή σύγκλιση απο την Τουρκία του Συμβουλίου Ασφαλείας αποτελεί κλιμάκωση της ρητορικής της Τουρκίας κατά της Ελλάδας και προϊδεάζει για πιθανό θερμό επεισόδιο.

Άμεση ήταν και η αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μετά την ανακοίνωση του τουρκικού συμβουλίου ασφαλείας μέσω της οποίας απειλούσε ξανά την Ελλάδα.

«Δεν θα διστάσουμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε είδους νόμιμη μέθοδο και μέσα για την προστασία των εθνικών της συμφερόντων», έλεγαν οι Τούρκοι και αμφισβητούσαν την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας με το ελληνικό ΥΠΕΞ να απαντάει πως «δεν μπορείτε να μας απειλείτε με πόλεμο».

Όπως ανέφερε απαντώντας γραπτώς ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Νέντ Πράις, σε ερώτημα δημοσιογράφου, η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές και να προστατεύονται.

«Η κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά δεν αμφισβητείται», είπε χαρακτηριστικά.

Pin It on Pinterest

Share This