Νέα έρευνα: Ο κορονοϊός μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλικό, επιληπτικές κρίσεις και προβλήματα στην κίνηση

H Covid-19 μπορεί να οδηγήσει σε νευρολογικές επιπλοκές, μεταξύ αυτών εγκεφαλικά επεισόδια, επιληπτικές κρίσεις, ακόμα και δυσκολίες στην κίνηση.

Αυτό μας λέει μια νέα μελέτη, βρίσκοντας πως αυτές οι επιπλοκές μπορούν να συμβούν ακόμα και σε ήπιες περιπτώσεις της νόσου.ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Neurology: Clinical Practice», γράφει καθαρά πως «αυτές οι συγκεκριμένες επιπλοκές της Covid, αλλά και οι νευρολογικές διαταραχές γενικότερα, έχουν να κάνουν με την ικανότητά σου να αλληλεπιδράς με νόημα με τον κόσμο».

Αυτό δήλωσε και η επικεφαλής της μελέτης, Dr. Pria Anand, καθηγήτρια βιολογίας στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Βοστόνης, «νομίζω πως αυτό είναι ένα από τα μοναδικά και καταστροφικά πράγματα για αυτόν τον ιό».

Η Covid-19 έχει βρεθεί ότι προκαλεί πονοκεφάλους και αλλαγές στη νοητική κατάσταση κάποιων ασθενών, υπάρχουν όμως και περισσότερες επιπλοκές, σύμφωνα με τη μελέτη.

Η μελέτη εξέτασε 921 ενήλικες που νοσηλεύτηκαν για κορονοϊό σε νοσοκομείο της Βοστόνης και οι 74 από αυτούς χρειάστηκαν νευρολογική εκτίμηση.

Οι 18 από αυτούς είχαν πάθει εγκεφαλικό, οι 15 υπέφεραν από επιληπτικές κρίσεις και οι 26 παρουσίαζαν εγκεφαλικές δυσλειτουργίες. Εφτά ανέπτυξαν κινητικά προβλήματα.

Δέκα μάλιστα από αυτούς έφυγαν τελικά από τον κόσμο, από πολυοργανική ανεπάρκεια.

«Οι νευρολογικές διαταραχές της Covid-19 μπορεί να προέλθουν από διαφορετικές αιτίες από τον ιό, αλλά συνήθως είναι αντανάκλαση της αντίδρασης του νευρικού συστήματος στη μόλυνση», δήλωσε η Dr. Orly Avitzur.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This