Δύο νέα ασθενοφόρα για Ρόδο και Κάρπαθο και ενίσχυση του προσωπικού ζήτησε ο Μ. Κόνσολας από τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ

ΘΕΜΑ: «Δύο νέα ασθενοφόρα για τη Ρόδο και την Κάρπαθο και ενίσχυση του προσωπικού του ΕΚΑΒ στα νησιά της Δωδεκανήσου, ζήτησε ο Μάνος Κόνσολας από τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ»

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, κ. Δ. Παπαγιαννίδη, είχε χθες στη Ρόδο, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με αντικείμενο τα προβλήματα που υπάρχουν στα Δωδεκάνησα αλλά και την παρέμβαση που είχε κάνει ο Βουλευτής για ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα.
Συγκεκριμένα, ο κ. Κόνσολας ενόψει της διάθεσης 5 νέων ασθενοφόρων σε υπηρεσίες του ΕΚΑΒ, τα οποία αποτελούν δωρεά των ιδρυμάτων Νιάρχου και Λάτση, ζήτησε να διατεθούν δύο ασθενοφόρα στη Ρόδο και στην Κάρπαθο. Ιδιαίτερα για τη Ρόδο, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επισήμανε ότι το ασθενοφόρο, λόγω της μορφολογίας και των μεγάλων αποστάσεων, πρέπει να είναι μεγάλου κυβισμού.
Παράλληλα, ο κ. Κόνσολας μετά και την ίδρυση τομέων του ΕΚΑΒ σε Κω, Κάρπαθο, Κάλυμνο και Λέρο, την οποία είχε προτείνει ο ίδιος δίνοντας μάχη για να γίνει πραγματικότητα, ζητά την επιτάχυνση των διαδικασιών για τη στελέχωσή τους.
Ο Βουλευτής ζήτησε από τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ και την παράταση της απόσπασης του προσωπικού που είχε διατεθεί για να καλύψει τις ανάγκες της θερινής περιόδου στα νησιά.
Ο κ. Κόνσολας τόνισε στον κ. Παπαγιαννίδη ότι «τα ζητήματα αυτά χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης από την πλευρά της διοίκησης του ΕΚΑΒ. Το ελάχιστο που πρέπει να κάνει η Πολιτεία είναι να καλύψει τις βασικές ανάγκες των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ στα νησιά μας.
Με τη δημιουργία τομέων του ΕΚΑΒ σε Κω, Κάρπαθο, Κάλυμνο και Λέρο, που είναι πλέον πραγματικότητα, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για μια περισσότερο αποτελεσματική λειτουργία και κάλυψη των αναγκών. Πρέπει, όμως, να προχωρήσει άμεσα η στελέχωσή τους».
Το πλήρες κείμενο της έγγραφης παρέμβασης που είχε κάνει ο κ. Κόνσολας προς τη διοίκηση του ΕΚΑΒ, πριν από λίγες μέρες, έχει ως εξής:

Ρόδος, 4 Αυγούστου 2014

ΠΡΟΣ:
Αξιότιμο κύριο,
Δημήτρη Παπαγιαννίδη,
Πρόεδρο ΕΚΑΒ

Κύριε Πρόεδρε,

Επικοινωνώ μαζί σας προκειμένου να σας καταστήσω κοινωνό ζητημάτων, που άπτονται των αρμοδιοτήτων σας και απαιτούν άμεση αντιμετώπιση.
Γνωρίζετε ότι ο νησιωτικός χώρος και ιδιαίτερα τα Δωδεκάνησα αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα στις δομές δημόσιας υγείας. Σε ό, τι αφορά στο ΕΚΑΒ, απαιτείται η άμεση ενίσχυση σε προσωπικό και υποδομές.
Συγκεκριμένα:
– Απαιτούνται δύο νέα ασθενοφόρα, λόγω παλαιότητας του στόλου, στη Ρόδο και στην Κάρπαθο.
Ιδιαίτερα για την περιοχή της Ρόδου, λόγω της μορφολογίας και των αποστάσεων, το ασθενοφόρο που θα διατεθεί πρέπει να είναι μεγάλου κυβισμού, προκειμένου να καλύψει πλήρως τις ανάγκες. Θεωρώ ότι θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα, στα δύο αυτά νησιά, αναφορικά με τη διάθεση νέων ασθενοφόρων.
– Απαιτείται η άμεση στελέχωση με προσωπικό των υπηρεσιών στα Δωδεκάνησα αλλά και των νέων τομέων του ΕΚΑΒ σε Κάλυμνο, Κάρπαθο, Λέρο και Κω.
Η δημιουργία τομέων του ΕΚΑΒ σε αυτά τα νησιά, προοπτική για την οποία εργάστηκα με συνέπεια και επιμονή, είναι πλέον πραγματικότητα. Οφείλω να αναγνωρίσω και τη δική σας συμβολή σε αυτή την προσπάθεια.
Μέχρι, όμως, να ολοκληρωθεί η στελέχωση και να λειτουργήσουν οι τομείς του ΕΚΑΒ στα νησιά, πρέπει να παραταθεί η απόσπαση του εποχικού προσωπικού που καλύπτει προσωρινά τις ανάγκες του ΕΚΑΒ σε αυτά τα νησιά.
Είναι δεδομένο ότι οι ανάγκες που καταγράφω είναι πιεστικές και ανελαστικές. Απαιτούν την άμεση παρέμβαση σας.
Αναμένω ενημέρωση για τις ενέργειες σας.

Με εκτίμηση

Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου

Pin It on Pinterest