Το NBC προκαλεί: Αποκαλεί τα Σκόπια «Μακεδονία»

Η διεθνής κοινότητα έχει αποφασίσει πως το επίσημο όνομα των Σκοπίων είναι «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας» ένα όμως από τα πιο έγκριτα δίκτυα του κόσμου, το NBC αποφασίσε να την αποκαλέσει απλώς “Μακεδονία”. 
Έχει συμπεριλάβει σε ένα υπέροχο ομολογουμένως φωτογραφικό αφιέρωμα στην ιστοσελίδα του, το καρναβάλι της ανάμεσα στα μεγαλύτερα του κόσμου.
Του Ρίο, της Νίκαιας, της Λουζόν, της Νέας Ορλεάνης. Θα μου πεις, γιατί; Της Νάουσας που επίσης συμπεριλαμβάνει είναι κάτι καλύτερο; Μπορεί να έχεις και δίκιο. Στο καρναβάλι εξ’ άλλου όλα επιτρέπονται.
Στον τίτλο του άρθρου λέει: “Καρναβάλι από τη Βραζιλία ως τη Μακεδονία” για να κερδίσει τις εντυπώσεις, αλλά μετά στο κείμενο, το μαζεύει με την εξής περιγραφή: “Μασκοφόροι στο καρναβάλι της Στρουμίτσα, μιας πόλης 150 χλμ νοτιοανατολικά από τα Σκόπια, την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.
Αυτή τη μέρα, την 1η Μαρτίου, οι Μακεδόνες (σ.σ. εδώ ο συντάκτης πάλι το αλλάζει) γιορτάζουν το Τριήμερο, μια χριστιανική ορθόδοξη γιορτή, κατά την οποία τα διαβολικά πνεύματα εκδιώκονται με χορευτικά τελετουργικά”. Οι εικόνες πάντως “τα σπάνε” και είναι απολαυστικές. Το θέμα όμως είναι το κίνητρο πίσω από την επιλογή τους.

Nέα Ορλεάνη

Σάο Πάολο

Αγιος Δομίνικος

Νάουσα

«Μακεδονία»

lithosfotos.blogspot.gr

Pin It on Pinterest