Σταύρος Θεοδωράκης :” Να πληρώσουν τα πλούσια μοναστήρια”

Προχειρότητα για τους χειρισμούς στο θέμα του φόρου ακινήτων καταλόγισε στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου ο Σταύρος Θεοδωράκης. «Σε όλη την Ευρώπη υπάρχει φόρος ακίνητης περιουσίας αλλά στην χώρα μας όποιος έχει σπίτι πληρώνει πλέον νοίκι στο κράτος και αυτό πρέπει να διορθωθεί», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού απαντώντας σε σχετικό ερώτημα δημοσιογράφου.

Ο Σταύρος το βράδυ της Τρίτης συμμετείχε σε εξόρμηση που πραγματοποίησαν εθελοντές του Ποταμιού στην περιοχή του Θησείου για να διανείμουν το βιβλιαράκι των 36 σελίδων που κυκλοφόρησε το Κίνημα με τίτλο «Μήπως είσαι Ποτάμι;». Όπως είπε στους δημοσιογράφους «δεν έχουμε τίποτα άλλο εκτός από τα χέρια μας και τα πόδια μας. Eίπαμε να βγούμε στους δρόμους και της Αθήνας. Οι εθελοντές μας βγήκαν ήδη σε όλη την Ελλάδα» ενώ το Σεπτέμβρη θα βγει ακόμη ένα βιβλιαράκι με τις 21 κυβερνητικές προτεραιότητες του Κινήματος.

Με αφορμή ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Άγιος Όρος ο Σταύρος σχολίασε ότι «κάποτε η αριστερά ζητούσε να περάσει στο κράτος η εκκλησιαστική και μοναστηριακή περιουσία, τώρα όμως κάποιοι αριστεροί στην προσπάθεια τους να κυβερνήσουν υπόσχονται φορολογικές ελαφρύνσεις ακόμη και στα μοναστήρια».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού υπογράμμισε ότι «όλοι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να συμμετέχουν ισότιμα στη φορολόγηση» αναφέροντας ότι δεν βλέπει το λόγο να μην φορολογείται ένα πλούσιο μοναστήρι που έχει πολυκατοικίες στο κέντρο της Αθήνας. «Θα πρέπει να εξαιρεθούν μόνο ιδρύματα, όπως το Χαμόγελο του Παιδιού, αλλά και εκκλησιαστικά ιδρύματα που προσφέρουν κοινωφελές έργο» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτώμενος για το πώς πιστεύει ότι θα αλλάξει η κατάσταση στη χώρα μας ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι «πρέπει να κουνήσουμε τα χέρια μας και να μην τα περιμένουμε όλα από τα θεία».

Pin It on Pinterest