Να καταρρίπτονται τα τουρκικά drone που πετάνε στα νησιά μας

Στις συνεχείς υπερπτήσεις τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV’s) πάνω από το Αιγαίο αναφέρθηκε ο βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων και αντιστράτηγος εν αποστρατεία Νίκος Μανωλάκος μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα σε αυτή την απειλή.

Σύμφωνα με το μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, «εμείς επιβάλλεται να μην πάθουμε μιθριδατισμό, γιατί σε λίγα χρόνια, θα βλέπουμε σμήνη UAV στο Αιγαίο και στην νοτιοανατολική Μεσόγειο. Πρέπει να αντιδράσουμε τώρα! Να σκεφτούμε πολύ σοβαρά τον τρόπο αντιμετώπισης τους και να βάλουμε στο μυαλό μας ακόμα και την κατάρριψη, όσων UAV παραβιάζουν την κυριαρχία μας πραγματοποιώντας υπερπτήσεις», διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν πρέπει να σηκώνουμε Rafale ή F 16 για την αντιμετώπιση των UAV. «Δεν σκοτώνουμε ένα πουλάκι με κανόνι» είπε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη ότι η στρατιωτική ηγεσία θα καταθέσει τις κατάλληλες προτάσεις στην αντίστοιχη πολιτική για την αντιμετώπιση του κινδύνου.

Όσον αφορά τα γαλλικά μαχητικά Rafale που παραλαμβάνει σταδιακά η χώρα μας (σ.σ. ο ίδιος ήταν παρών στην έλευση των πρώτων έξι στην Τανάγρα την προηγούμενη εβδομάδα), τα χαρακτήρισε υπερόπλα που σε συνδυασμό με τις φρεγάτες Belh@rra που θα πάρουμε, θα καλύψουν επιχειρησιακά όλο τον χώρο του Αιγαίου και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, ενώ έχουν τη δυνατότητα να επιχειρούν στον εναέριο χώρο της Κύπρου και να επανέρχονται στη βάση τους, χωρίς ανεφοδιασμό, όπως τόνισε.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest