Να αξιοποιηθεί το παλιό ιταλικό αεροδρόμιο στην Κάλαθο για την ανάπτυξη του αεροπορικού τουρισμού

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, κατέθεσε πρόταση για την αξιοποίηση και διαμόρφωση του παλιού ιταλικού αεροδρομίου στην Κάλαθο για την ανάπτυξη του αεροπορικού τουρισμού και δραστηριοτήτων του κλάδου Γενικής Αεροπορίας.

Πρόκειται για ένα εγκαταλελειμμένο ιταλικό αεροδρόμιο χωρίς κτιριακές εγκαταστάσεις με ένα διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης που μπορεί να αξιοποιηθεί και να χρησιμοποιηθεί για να αναπτυχθεί ο αεροπορικός τουρισμός αλλά και ο αεραθλητισμός.

Όπως τονίζει ο Βουλευτής, η συγκεκριμένη περιοχή διαθέτει τουριστικές υποδομές και η προοπτική ανάπτυξης του αεροπορικού τουρισμού θα της δώσει νέα ώθηση, με την προσέγγιση μικρών αεροπλάνων.

Μάλιστα, ζητά η πρότασή του να αποτελέσει αντικείμενο μελέτης από την ειδική διυπουργική ομάδα εργασίας που έχει συσταθεί από τα Υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών και Τουρισμού, με σκοπό τον σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων για την ανάπτυξη του αεροπορικού τουρισμού.

Υπενθυμίζει, μάλιστα, ότι η διαθέτει ήδη πάνω από 200 πεδία απογείωσης -προσγείωσης για δραστηριότητες που συνδέονται με την Γενική Αεροπορία και τον αεροπορικό τουρισμό.

Pin It on Pinterest

Share This