Ο Παραολυμπιονίκης Μπαράκας καθώς και ο Νίκος Μούνδρος θα τρέξουν με ειδικό αμαξίδιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Ερασιτεχνών στη Ρόδο

Ο Παραολυμπιονίκης μας Θανάσης Μπαράκας μαζί με τον αδερφό του Μιχάλη με διπλό ποδήλατο, όπως επίσης και ο Νίκος Μούνδρος με ειδικό αμαξίδιο θα πάρουν μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Ερασιτεχνών με την επωνυμία «UCI Gran Fondo Rhodes Tour», το οποίο θα διεξαχθεί από την προσεχή Παρασκευή 22 έως τις 24 Απριλίου στη Ρόδο με τη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από 24 χώρες.

Διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και η Sports Tours Hellas με συνδιοργανωτή το σωματείο «Απόλλων Τριαθλον Κλαμπ» και την πολύτιμη υποστήριξη του Δήμου Ρόδου και του ΔΟΠΑΡ.

Ο Θανάσης Μπαράκας, που έχει διακριθεί ιδιαίτερα σε Παραολυμπιακούς Αγώνες όπου έχει κατακτήσει δύο μετάλλια στο μήκος  – χρυσό στο Σίδνεϊ και χάλκινο στο Πεκίνο – και έχει πλασαριστεί σε πολύ καλές θέσεις και σε άλλους μεγάλους αγώνες και Παγκόσμια Κύπελλα, μιλώντας για τη μεγάλη ποδηλατική εκδήλωση που γίνεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Ρόδο, τόνισε:

«Πιστεύω ότι είναι μεγάλη ευκαιρία για το νησί μας, να αναβιώσει και πάλι μεγάλες στιγμές, που κατά καιρούς είχε στο παρελθόν, στο άθλημα της ποδηλασίας. Ως γνωστόν η Ρόδος είχε τη μοναδική πίστα πριν κατασκευαστεί το ποδηλατοδρόμιο της Αθήνας και τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα γίνονταν κάθε χρόνο στο νησί μας, ενώ να θυμίσουμε ότι στο τέλος της δεκαετίας του  ’90 είχε πραγματοποιηθεί με πολύ μεγάλη επιτυχία ο διεθνής ποδηλατικός γύρος Ρόδου με συμμετοχή αθλητών και αθλητριών απ’ όλη την Ευρώπη.

Πιστεύω ότι η διοργάνωση του UCI Gran Fondo Rhodes Tour θα συμβάλει στην εκ νέου ανάπτυξη της ποδηλασίας στο νησί μας και θα αποτελέσει μια νέα αρχή για να ζήσουμε διοργανώσεις μεγάλων ποδηλατικών εκδηλώσεων.

 

Θα ήθελα να καλωσορίσω όλους τους αθλητές και να τους ευχηθώ να απολαύσουν τις φανταστικές διαδρομές της Ρόδου».

Να αναφέρουμε ότι ο Θανάσης Μπαράκας θα τρέξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Ερασιτεχνών της Ρόδου με πιλότο τον αδερφό του, Μιχάλη, ενώ στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο θα τρέξει στο διπλό ποδήλατο με τον Κώστα Τρουλινό με τον οποίο είχε αγωνιστεί το 2015 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πίστας της Ολλανδίας, όπου και κατέκτησαν την 8η θέση.

Δρίβας: «Μας κάνει υπερήφανους και μας γεμίζει ευθύνη η τόσο μεγάλη ανταπόκριση»

Στο «UCI Gran Fondo Rhodes Tour» αναφέρθηκε και ο εκτελεστικός διευθυντής των αγώνων, Ζώης Δρίβας, επισημαίνοντας ότι η μεγάλη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από 24 χώρες αποτελεί δικαίωση. Αναλυτικά είπε:

«Η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από 24 χώρες αποδεικνύει ότι είχαμε δίκιο όταν αναλάβαμε αυτή τη διοργάνωση από την UCI (διεθνής Ένωση Ποδηλασίας). Η τόσο μεγάλη άφιξη ξένων αποστολών μας κάνει υπερήφανους και ταυτόχρονα μας γεμίζει με ευθύνη, ώστε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να περάσουμε με άριστα τις εξετάσεις της πραγματοποίησης ενός τόσο μεγάλου αγώνα.

Ο αθλητισμός σε σύμπραξη με τον τουρισμό και τον πολιτισμό μπορούν να δώσουν πολλές επιτυχίες στο νησί μας και να συμβάλουν στην ανάδειξη της Ρόδου σε πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης. Εύχομαι σε όλους τους αθλητές καλή διαμονή στο νησί μας και στον αντιδήμαρχο Αθλητισμού και Πολιτισμού του δήμου Ροδίων, Τέρη Χατζηϊωάννου, καλή ανάρρωση και να είναι πάντα κοντά στο αγαπημένο του άθλημα, την ποδηλασία».

Οι αγώνες θα γίνουν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού και την αιγίδα και ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.