Μουσικό Σχολείο Ρόδου: Καν’ το ν’ ακουστεί

Στo πλαίσιο του Μαθητικού Διαγωνισμού «Καν’ το ν’ ακουστεί 2022» που διοργανώνει το European School Radio, οι μαθητές/τριες του Μουσικού Σχολείου Ρόδου συμμετείχαν με μεγάλη και διπλή επιτυχία και στις δύο κατηγορίες: Ραδιοφωνικό μήνυμα και τραγούδι των Λυκείων, κατορθώνοντας να διακριθούν από την 50μελη Κριτική Επιτροπή στις τρεις πρώτες θέσεις των Finalist! Το θέμα του διαγωνισμού «Ταξιδεύοντας».

1η Συμμετοχή, Τραγούδι: Τα παιδιά της ραδιοφωνικής ομάδας “MOU-RO” του Μουσικού Σχολείου Ρόδου εμπνευσμένα από το πολύ ωραίο θέμα του διαγωνισμού για το 2022 «Ταξιδεύοντας» έγραψε στίχους και μουσική για το τραγούδι με τίτλο «Μ΄ ανοιγμένα φτερά». Το μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε: Μ΄ ανοιγμένα φτερά να ταξιδεύουμε και να ζούμε την κάθε στιγμή…

Συντελεστές τραγουδιού οι μαθητές/τριες: Σύνθεση- Μουσική: Οίκουτα Μαρία, Τραγούδι: Παρίση Κατερίνα & Αναργύρου Χρυσάνθη, Πιάνο: Καστανάκη Πελαγία, Φλάουτο: Οίκουτα Τσαμπίκα, Κοντραμπάσο: Μητρόπουλος Γιώργος, Κιθάρα: Φλεβάρη Φιλιώ, Κρουστά: Σαλαμαστράκης Νίκος- Οίκουτας Κωνσταντίνος.

Στίχοι τραγουδιού: η υπεύθυνη καθηγήτρια Λιούρη Σταυρούλα.

Το τραγούδι συνοδεύεται από το παρακάτω Βίντεο Κλιπ με σύνδεσμο: https://youtu.be/USXXwl96_M4

2η Συμμετοχή, Ραδιοφωνικό Μήνυμα: Τα παιδιά δημιούργησαν μία μαντινάδα σαν ραδιοφωνικό Spot για τον διαγωνισμό του European School Radio. Ο τίτλος της είναι «Το ταξίδι της Ζωής» δίνοντας ένα αισιόδοξο μήνυμα σε όλους μας για τη Ζωή και τις δυσκολίες της…

Τραγούδι και λαούτο: ο μαθητής Γ΄ Λυκείου Μοσχίδης Άγγελος-Σταύρος.

Κρητική Λύρα: ο καθηγητής της λύρας Παραγιός Γεώργιος.

Στίχοι μαντινάδας: μαθητές/τριες ραδιοφωνικής ομάδας «MOU-RO».

Η τελική Κατάταξη των αποτελεσμάτων και βράβευση των νικητών θα καλυφθεί από τη Δημόσια Τηλεόραση της ΕΡΤ με ανακοίνωση της ακριβoύς ημερομηνίας από τους διοργανωτές του διαγωνισμού.

Θερμές ευχαριστίες: στα παιδιά για το υπέροχο Ταξίδι που ζήσαμε φέτος ως συνταξιδιώτες και συνοδοιπόροι: η συντονίστρια της δράσης -κ.Λιούρη Σταυρούλα, οι καθηγητές της δράσης κ. Κάσδαγλης Νικόλαος και κ. Μακέστα Ματίνα, για την πολύτιμη βοήθεια τους καθηγητές μουσικής κ. Λεωνίδα Σακελλαρίδη για την ενορχήστρωση και κ. Εμίλ Πολυμένωφ για την ηχοληψία.

Εκ της Διευθύνσεως.

Pin It on Pinterest

Share This