Μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του Πολιούχου Ρόδου


Με μεγάλη μας χαρά σάς προσκαλούμε σε μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του Πολιούχου Ρόδου, Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου, την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017 στις 19:30, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Πρόκειται για το ορατόριο «ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΛΕΓΟΜΕΝΗ ΨΥΧΗ… ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Ο ΥΔΡΑΙΟΣ, ΑΓΙΟΣ ΝΕΟΜΑΡΤΥΣ» του διακεκριμένου και πολυβραβευμένου ποιητή Δημήτρη Ι. Μπρούχου.

Τη μουσική αυτή εκδήλωση διοργανώνουν τα Εκπαιδευτήρια μας σε συνεργασία με τον Δήμο Ρόδου, τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου και το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου.
Στα χορωδιακά μέρη συμμετέχουν η Χορωδία «Αρίων» και η Χορωδία ενηλίκων «Ροδίων Εμμέλεια» των Εκπαιδευτηρίων μας υπό τη διεύθυνση της Ευανθίας Κρητικού.

Το έργο εντάσσεται στη «θεματική  εργογραφία» του δημιουργού, ο οποίος υπογράφει τόσο τον ποιητικό λόγο και τα κείμενα των αναλογίων, όσο και τη μουσική και στιχουργική σύνθεση των μονωδιών.
Τα κείμενα των αναλογίων μοιράζονται ο διακεκριμένος και δημοφιλής ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός και ο ίδιος ο ποιητής.

Τις μονωδίες αποδίδουν η Μαίρη Δούτση και ο Φωκίων Μπαρμπόκας  ενώ στο πιάνο συνοδεύει ο  Διευθυντής του «ΡΟΔΙΩΝ ωδείον» Γιώργος Ξανθόπουλος, που επιμελήθηκε τις εναρμονίσεις.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου.

 

 

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια