Μητσοτάκης: Στην προστασία των συνόρων και στην ασφάλεια των ακριτών μας δεν πρόκειται να κάνω βήμα πίσω

Για περισσότερα από 360 έργα ύψους 7 δις ευρώ με εξασφαλισμένους πόρους μίλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στους πολίτες της Κομοτηνής και παρουσιάζοντας το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Θράκης.

Όσον αφορά στο λιμάνι της Καβάλας είπε ότι προχωρά η ιδιωτικοποίηση, ενώ για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ότι με προσωπική του απόφαση δεν προχώρησε η ιδιωτικοποίηση και για οικονομικούς αλλά και για γεωπολιτικούς λόγους.

«Δεν θα έπρεπε να φύγει από θα χέρια του ελληνικού κράτους τώρα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο έργο το οποίο θα θεμελιωθεί αύριο και δεν είναι άλλο από το εργοστάσιο φυσικού αερίου το οποίο όπως είπε θα καλύψει τις ανάγκες όχι μόνο της χώρας μας αλλά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει το παρόν αύριο στην τελετή έναρξης υλοποίησης της Μονάδας Ηλεκτροπαραγωγής Αλεξανδρούπολης στην ομώνυμη πόλη, από τους τρεις ενεργειακούς Ομίλους: ΔΕΗ, ΔΕΠΑ Εμπορίας και την Damco Energy του Ομίλου Κοπελούζου ένα έργο στρατηγικής σημασίας για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.

Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα γεγονότα του Μαρτίου του 2020 στον Έβρο λέγοντας: «Θυμάμαι έντονα και βιωματικά εκείνο το πολύ δύσκολο Σαββατοκύριακο της Καθαράς Δευτέρας».

«Στην προστασία των συνόρων και στην ασφάλεια των ακριτών μας δεν πρόκειται να κάνω βήμα πίσω», δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του σε εκδήλωση στην Κομοτηνή όπου παρουσιάστηκε το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης για την περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον φράχτη κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο και χειροκροτούμενος από το ακροατήριο σημείωσε: «Ο φράχτης, ο οποίος ήδη κατασκευάστηκε ένα κομμάτι του, θα συνεχίσει να κατασκευάζεται και θα ολοκληρωθεί. Με εθνικούς πόρους, αν αυτό είναι απαραίτητο. Δυστυχώς η Ευρώπη -άλλος ένας μικρός ευρωπαϊκός παραλογισμός- δεν τον χρηματοδοτεί, δεν πειράζει, θα τον φτιάξουμε μόνοι μας. Έχει η οικονομία μας τη δυνατότητα να μας επιτρέπει να επενδύουμε στην ασφάλεια και στην άμυνα της χώρας».

Βλέποντας προς τις κάλπες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Είμαστε εδώ για να λύνουμε τα δικά σας προβλήματα σε εσάς λογοδοτούμε. Μπορούμε να σας κοιτάξουμε στα μάτια γιατί γι αυτά που δεσμευτήκαμε τα πράξαμε. Πρέπει να αφήνουμε το έργο μας να μιλάει για να γεφυρώσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης μας με τους πολίτες».

Τόνισε ακόμα ότι η κυβέρνησή του μιλάει πειστικά για την Ελλάδα του μέλλοντος και σημείωσε: «Θα συγκρουστούμε με αυτούς που θα μηδενίζουν και θα πολώνουν αλλά είμαστε η Μεγάλη δύναμη προοδευτικής ανατροπής που έχει και το σθένος και το θάρρος και τη γνώση πια για να αποκτήσει η Ελλάδα τη θέση που της αξίζει».

Pin It on Pinterest

Share This