Μητσοτάκης: Εφάπαξ ενίσχυση 600 ευρώ σε όλους τους ένστολους της ΕΛΑΣ και του Λιμενικού

Δυο ειδήσεις έβγαλε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην Τρίπολη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε δυο νέες εξαγγελίες.

Όπως είπε:

α) Διατηρείται το πλαφόν 3% στις επαγγελματικές μισθώσεις για 1 ακόμη χρόνο

β) Δίνεται εφάπαξ ενίσχυση σε όλους τους ένστολους της ΕΛΑΣ και του Λιμενικού 600 ευρώ τον Δεκέμβριο.

Ήταν υποχρέωσή μας να αυξήσουμε τις αποδοχές των γιατρών. Όλες οι αυξήσεις θα είναι αναδρομικές και από τον Ιανουάριο θα υπάρξει νέα προσαύξηση των επιδομάτων. Δώσαμε τη δυνατότητα οι γιατροί πλήρους απασχόλησης να μπορούν να λειτουργούν και ως ιδιώτες. Τιμώ τους γιατρούς του ΕΣΥ, ειδικά αυτούς που ανθίστανται στον πειρασμό να μετακινηθουν στον ιδιωτικό τομέα. Χωρίς τέτοια απόφαση θα χάναμε γιατρούς στο ΕΣΥ.

Όπως διαπιστώνετε έδειξα μια φωτογραφία της βασικής μας διαφοράς στο πολιτικό σκηνικό. ‘Αλλοι μόνο φωνασκούν και άλλοι σχεδιαζουν και δρουν. Να ανακοινώσω δυο κεντρικές αποφάσεις. Πρώτον, με βάση μεγάλες δυσκολίες της αγοράς διατηρείται για ένα χρόνο ακόμα το πλαφόν 3% στις επαγγελματικές μισθώσεις. Δεύτερον, με δεδομένη την 24ωρη αυξημένη αστυνόμευση, την επιτυχή αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών, χορηγούμε εφάπαξ ενίσχυση σε όλους τους ενστόλους της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού. Όλο το προσωπικό θα λάβει το Δεκέμβριο και 600 ευρώ ανά υπάλληλο.

Νέο μήνυμα Μητσοτάκη στις τράπεζες: Να αναλάβουν το δικό τους μερίδιο στην μεγάλη κοινωνική προσπάθεια

Ο πρωθυπουργός έστειλε επίσης για ακόμα μια φορά μηνύματα στις τράπεζες λέγοντας ότι έγινε παρέμβαση από την κυβέρνηση για το θέμα των επιτοκίων. «Δεν διστάζω να πω ότι οι τράπεζες οφείλουν να αναλάβουν το δικό τους κοινωνικό μερίδιο στην μεγάλη κοινωνική προσπάθεια».

Pin It on Pinterest