«Το μήνυμα του ξεσηκωμού της Καρπάθου για Ανεξαρτησία και προάσπιση της Δημοκρατίας απέναντι στο ναζισμό και τον εθνικισμό, είναι σήμερα επίκαιρο όσο ποτέ!»


«Σήμερα, είναι ημέρα μνήμης και τιμής και ταυτόχρονα ημέρα ευθύνης. Το διαχρονικό μήνυμα του απελευθερωτικού κινήματος της 5ης Οκτωβρίου, της Επανάστασης της Καρπάθου, που ξεκίνησε από τις Μενετές, μας υπενθυμίζει την κοινή μας ευθύνη για αντίδραση απέναντι στο φασισμό και την ξενοφοβία, για την ελευθερία και την προάσπιση της Δημοκρατίας.

Σήμερα, το μήνυμα αυτό έχει μεγάλη επικαιρότητα, ιδιαίτερα με την επανεμφάνιση διαφόρων εθνικιστικών-ξενοφοβικών ή και νέο-ναζιστικών μορφωμάτων, που εγκυμονεί κινδύνους για την Ευρώπη, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο.

Τα αίτια που προκαλούν την άνοδο τους θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με αποφασιστικότητα από τους ευρωπαϊκούς λαούς, με σύμμαχο τις ισχυρές θεμελιώδεις αξίες της εθνικής αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης, με συνεχή αγώνα για την εξάλειψη των έντονων οικονομικών ανισοτήτων και την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους, μακριά από αμφισβητήσεις και αμφιβολίες. Καθιστώντας τις αλήθειες του παρελθόντος σύμμαχο απέναντι σ’ ένα δύσκολο μέλλον.»

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια