Μίνι διαστημόπλοια-«ανιχνευτές» κυκλοφορούν στο ηλιακό μας σύστημα, λέει το Πεντάγωνο

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο της ύπαρξης εξωγήινης ζωής, καθώς αξιωματούχοι του Πενταγώνου σε νέο έγγραφο που συνέταξαν την περασμένη εβδομάδα αναφέρουν πως εξωγήινοι θα μπορούσαν να επισκέπτονται το ηλιακό μας σύστημα διαστημόπλοια-ανιχνευτές, όπως εκείνα που χρησιμοποιεί η NASA για να διεξάγει έρευνες σε άλλους πλανήτες.

Ένα προσχέδιο της έρευνας, που συντάχθηκε από τον Σιν Κιρκπάτρικ, διευθυντή του Γραφείου Επίλυσης Ανωμαλιών (AARO) του Πενταγώνου και τον Άμπρααμ Λομπ, πρόεδρο του τμήματος αστρονομίας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ ήρθε στο «φως» στις 7 Μαρτίου και επικεντρώνεται στους φυσικούς περιορισμούς αγνώστων εναέριων φαινομένων, όπως γράφει η nypost.com.

«Ένα τεχνητό διαστρικό αντικείμενο θα μπορούσε δυνητικά να είναι ένα μητρικό σκάφος που απελευθερώνει στο Διάστημα πολλά μικρά σκάφη-ανιχνευτές που να προσεγγίζουν ακόμη και τη Γη, μια επιχειρησιακή κατασκευή όχι πολύ διαφορετική από τις αποστολές της NASA», αναφέρει η έκθεση. «Αυτές οι μικρές ενδείξεις θα μπορούσαν να διαχωριστούν από το “μητρικό” σκάφος με την παλιρροιακή βαρυτική δύναμη του Ήλιου ή με μια ικανότητα ελιγμών που διαθέτουν τα ίδια».

«Με τον κατάλληλο σχεδιασμό, πιθανόν αυτά τα μικροσκοπικά σκάφη θα έφταναν στη Γη ή σε άλλους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος για εξερεύνηση, καθώς το βασικό σκάφος -που έχει υπό τον έλεγχο του τα μικρότερα- έχει τη δυνατότητα να κινηθεί ταχύτητα φωτός», έγραψαν οι ερευνητές.

Παρά τις ισχυρές ενδείξεις όμως «οι αστρονόμοι δύσκολα θα μπορούσαν να παρατηρήσουν τους “μίνι ανιχνευτές” επειδή δεν αντανακλούν σε ικανό βαθμό το ηλιακό φως, για να μπορέσουν να παρατηρηθούν από τα υπάρχοντα τηλεσκόπια έρευνας» καταλήγουν.

Pin It on Pinterest

Share This