Χρειάζεται πανευρωπαϊκή και παν-μεσογειακή προσέγγιση στο ζήτημα της μετανάστευσης

 

ΜΙΚΑ ΙΑΤΡΙΔΗ: «Χρειάζεται πανευρωπαϊκή και παν-μεσογειακή προσέγγιση στο ζήτημα της μετανάστευσης».

Στην Ιορδανία βρέθηκε η Μίκα Ιατρίδη, ως εκπρόσωπος της χώρας μας στις εργασίες της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ένωσης για τη Μεσόγειο, που πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 8-9 Φεβρουαρίου.

Στο πλαίσιο των εργασιών της Συνέλευσης, η Βουλευτής Δωδεκανήσου σημείωσε, μεταξύ άλλων, στους συναδέλφους βουλευτές, ότι η συνεργασία των μεσογειακών χωρών αποτελεί κύριο μέλημα της Ελλάδας, στόχος της οποίας παραμένει η ευημερία όλων των λαών της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου.

Παρόλα αυτά, τόνισε η Μίκα Ιατρίδη, είναι δεδομένο ότι και οι δυο πλευρές της Μεσογείου βρίσκονται σε πολιτική και οικονομική αναταραχή, με τους λαούς της νότιας Ευρώπης να βρίσκονται σε ασφυκτική πίεση, λόγω των σκληρών συνθηκών λιτότητας που έχουν επιβληθεί και τους λαούς των νότιων ακτών της Μεσογείου να συνεχίζουν να αναζητούν την πολιτική ομαλότητα.

Η βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρθηκε και στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, σημειώνοντας ότι πρέπει να βρεθεί πανευρωπαϊκή και παν-μεσογειακή λύση, μια και σε αυτό το θέμα, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αφήσει ουσιαστικά τα κράτη-μέλη της Μεσογείου να αντιμετωπίζουν μόνα τους την κατάσταση, κάτι που δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Ένωσης για τη Μεσόγειο λειτουργεί από το Νοέμβριο του 1995, με στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο πλευρών της Μεσογείου, για τη δημιουργία ζώνης ειρήνης, σταθερότητας και ευημερίας στην περιοχή και αποτελείται από 280 βουλευτές από τα Εθνικά Κοινοβούλια των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα 10 Κοινοβούλια των εταίρων της Μεσογείου.

Pin It on Pinterest