Μίκα Ιατρίδη: «Μόνιμη λύση για την αλιεία για το συμιακό γαριδάκι»

«Η μόνιμη λύση για το ζήτημα της αλιείας για το συμιακό γαριδάκι αποτελεί απόδειξη της συνεχούς στήριξης της Κυβέρνησης της Ν.Δ. προς τους αλιείς μας» σημείωσε η βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη, ύστερα από την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Χριστιάνας Καλογήρου, για την επικείμενη έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο θα ρυθμίζει οριστικά το ζήτημα της αλιείας του συγκεκριμένου είδους.

Η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. είχε παρέμβει επανειλημμένα για το συγκεκριμένο ζήτημα στο αρμόδιο Υπουργείο και τη Γενική Γραμματέα από τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της, ύστερα από τις συνεχείς επαφές και συνεργασίες που είχε με τους αλιείς της Δωδεκανήσου και τους φορείς τους, τα τελευταία δύο χρόνια. Έτσι, με το υπό έκδοση Προεδρικό Διάταγμα, από 1η Μαιου έως 31 Αυγούστου κάθε έτους οι αλιείς θα μπορούν να αλιεύουν το συμιακό γαριδάκι.

Ύστερα από την εξέλιξη αυτή, η Μίκα Ιατρίδη σημείωσε τα εξής:

«Επικοινώνησα σήμερα με την κ. Καλογήρου, την οποία και ευχαρίστησα, όπως και την ηγεσία του Υπουργείου για την επικείμενη έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος.

Οι αλιείς μας απαλλάσσονται από το ετήσιο άγχος για την αλιεία για το συμιακό γαριδάκι, ικανοποιείται ένα πάγιο και εύλογο αίτημά τους και εξασφαλίζεται μια σημαντική πηγή εισοδήματος, με γνώμονα και την προστασία του περιβάλλοντος και του αλιεύματος.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους φορείς της Δωδεκανήσου και στο αρμόδιο Υπουργείο. Είμαστε κοντά στους ακρίτες νησιώτες, ενισχύουμε τον τόπο μας και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του!»

Pin It on Pinterest