«Η Κυβέρνηση φοβάται τη γνώμη του ελληνικού λαού και υποτιμά τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες».

Μίκα Ιατρίδη: «Η Κυβέρνηση φοβάται τη γνώμη του ελληνικού λαού και υποτιμά τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες».

Η βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη συνυπέγραψε την κοινή δήλωση των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών σχετικά με την απόρριψη από την Κυβέρνηση του αιτήματος των δημοκρατικών κομμάτων της Αντιπολίτευσης για τη σύγκλιση της ολομέλειας της Βουλής, προκειμένου να αποφασιστεί η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το νομοσχέδιο για τη «μικρή» ΔΕΗ.

Το κείμενο της δήλωσης έχει ως εξής:

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Η κυβέρνηση παραβιάζοντας για μια ακόμη φορά το Σύνταγμα (άρθρο 44 παρ.2) και τον Κανονισμό της Βουλής (άρθρο 116), απέρριψε με μια διαδικασία παρωδία το αίτημα των δημοκρατικών κομμάτων της αντιπολίτευσης για σύγκληση της ολομέλειας, ώστε να αποφασιστεί η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη μικρή ΔΕΗ.

Η αριθμητική που χρησιμοποίησε και σε αυτή τη περίπτωση είναι η αριθμητική του μικροκομματικού συμφέροντος σε βάρος της αρχής της λαϊκής κυριαρχίας, όπως άλλωστε κάνει πάντα και ιδιαίτερα στα δημοσιονομικά μεγέθη.

Είναι γνωστός ο τρόμος της κυβέρνησης για τη λαϊκή ετυμηγορία, όμως δεν κατανοούμε γιατί φοβάται τις ανοικτές κοινοβουλευτικές διαδικασίες και γιατί υποτιμά 2 χρόνια τώρα τη λειτουργία του κοινοβουλίου και δεν εμπιστεύεται τους δικούς της βουλευτές, εφόσον υποστηρίζει ότι ασκεί σωστή πολιτική.

Αυτό όμως το γαϊτανάκι των εκτροπών πρέπει να λάβει τέλος το συντομότερο δυνατόν και να εκφρασθεί ανεμπόδιστα η λαϊκή βούληση για το ζήτημα του ξεπουλήματος της ΔΕΗ, αλλά και γενικότερα για την εφαρμογή μιας συνολικής πολιτικής πρότασης, η οποία θα οικοδομηθεί στη βάση ενός έντιμου, ανοικτού πολιτικού διαλόγου, πάνω στα κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, διάλογο τον οποίο φοβούνται και αποστρέφονται οι σημερινοί κυβερνώντες.

Pin It on Pinterest