«Χάρη στο φιλότιμο των γιατρών δεν έχει καταρρεύσει η υγεία στα νησιά μας. Πληρώστε άμεσα τις εφημερίες τους στην Πάτμο, τη Λέρο και τους Λειψούς»

Μίκα Ιατρίδη: «Χάρη στο φιλότιμο των γιατρών δεν έχει καταρρεύσει η υγεία στα νησιά μας. Πληρώστε άμεσα τις εφημερίες τους στην Πάτμο, τη Λέρο και τους Λειψούς».

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε η Μίκα Ιατρίδη ζητώντας του να καταβληθούν άμεσα οι εφημερίες στους γιατρούς και το λοιπό προσωπικό της Πάτμου, της Λέρου και των Λειψών.

«Είναι απαράδεκτο να μην καταβάλλονται οι εφημερίες σε ανθρώπους που χάρη στο φιλότιμο τους δεν έχει καταρρεύσει η υγεία στα νησιά μας», τονίζει στην ερώτηση της η βουλευτής Δωδεκανήσου.

Περαιτέρω, η Μίκα Ιατρίδη αναφέρεται και στην αντίστοιχη επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Επαρχίας Καλύμνου, σημειώνοντας τις δεδουλευμένες εφημερίες που δεν έχουν καταβληθεί και ζητά, ακόμη, στην ερώτηση της να πληροφορηθεί και τους λόγους για τη μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή των εφημεριών.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Καταβολή εφημεριών στους γιατρούς και το λοιπό προσωπικό στα νησιά Λέρο, Πάτμο και Λειψούς».

Στις 21 και 23 Οκτωβρίου οι γιατροί της Πάτμου, της Λέρου και των Λειψών πραγματοποιούν στάσεις εργασίας, προκειμένου να τους καταβληθούν οι οφειλόμενες εφημερίες.

Σύμφωνα και με επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Επαρχίας Καλύμνου, δεν έχουν καταβληθεί οι δεδουλευμένες εφημερίες από τον Ιούνιο του 2014 έως και σήμερα, οι επιπρόσθετες εφημερίες από τον Ιούνιο του 2011 έως και σήμερα, οι εφημερίες τριών μηνών από το 2012, καθώς και η καταβολή ωρών λοιπού προσωπικού από τον Ιούλιο του 2014 έως και σήμερα.

Επειδή ο τομέας της υγείας στα ακριτικά νησιά πάσχει από σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό.

Επειδή οι γιατροί και το λοιπό προσωπικό αναγκάζονται να δουλεύουν συνεχόμενα, χωρίς άδειες, για να καλύψουν αυτές τις ελλείψεις, με επιπρόσθετο φόρτο εργασίας την περίοδο του καλοκαιριού και τις αεροδιακομιδές.

Επειδή είναι απαράδεκτο να μην καταβάλλονται οι εφημερίες σε ανθρώπους που χάρη στο φιλότιμο τους δεν έχει καταρρεύσει η υγεία στα νησιά μας.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1. Γιατί υπάρχει τόση μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή των εφημεριών στους γιατρούς και το λοιπό προσωπικό στα νησιά Πάτμος, Λέρο και Λειψούς;
2. Ποια άμεσα μέτρα θα λάβει ώστε να καταβληθούν το συντομότερο δυνατόν οι εφημερίες αυτές;

Η Ερωτώσα Βουλευτής
Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη

Pin It on Pinterest