Δεν έφτιαξε με κόπο ο ελληνικός λαός τα περιφερειακά του αεροδρόμια για να τα παραχωρήσει το ΤΑΙΠΕΔ και η συγκυβέρνηση

Μίκα Ιατρίδη: «Δεν έφτιαξε με κόπο ο ελληνικός λαός τα περιφερειακά του αεροδρόμια για να τα παραχωρήσει το ΤΑΙΠΕΔ και η συγκυβέρνηση».

Στη διαμαρτυρία κατά της αποκρατικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας από το ΤΑΙΠΕΔ και τη συγκυβέρνηση, η οποία έγινε σήμερα μπροστά στο κτίριο όπου στεγάζεται το Ταμείο, παρευρέθη η βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, η Μίκα Ιατρίδη είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους φορείς που συμμετείχαν, καθώς και με συναδέλφους της βουλευτές, επισημαίνοντας την κατηγορηματική αντίθεση της, όπως έχει εκφραστεί και με ερωτήσεις της και παρεμβάσεις της στη Βουλή.

Με την ολοκλήρωση της διαμαρτυρίας, η Μίκα Ιατρίδη δήλωσε τα εξής:

«Δεν έφτιαξε με κόπο, από το υστέρημα του, ο ελληνικός λαός τα περιφερειακά του αεροδρόμια για να τα παραχωρήσει το ΤΑΙΠΕΔ και η συγκυβέρνηση.

Δεν μπορεί η κυβέρνηση να παραδίδει, έναντι εξευτελιστικών τιμημάτων, τις πανάκριβες υποδομές στα αεροδρόμια και να τα παραδίδει σε ιδιώτες.

Δεν μπορεί, ταυτόχρονα, η κυβέρνηση να καλεί τους επιβάτες να πληρώνουν μέσω φόρων στα αεροπορικά εισιτήρια την αναβάθμιση των περιφερειακών αεροδρομίων.

Δηλαδή η κυβέρνηση θέλει και να χαρίσει τα αεροδρόμια στους ιδιώτες «επενδυτές» και να τους εξασφαλίζει τα απαραίτητα ποσά για την αναβάθμιση των αεροδρομίων.

Η επιλογή αυτή θα κάνει τα περιφερειακά αεροδρόμια μας ακριβά στη χρήση τους, όπως, άλλωστε, έχει συμβεί και με το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Θα δημιουργήσει πρόσθετες δυσκολίες στη μετακίνηση των Ελλήνων ακριτών, με ολέθριες συνέπειες στην κοινωνική και εδαφική συνοχή, αλλά και στη θέση της χώρας μας απέναντι στις διεθνείς εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή».

Pin It on Pinterest