Μια βόλτα στο 5ο μουσικό και φυσιολατρικό φεστιβάλ «ΦΑΕΘΩΝ» στον Αρχάγγελο


Ολοκληρώθηκε χθες η πρώτη μέρα εκδηλώσεων του 5ου μουσικού και φυσιολατρικού φεστιβάλ «ΦΑΕΘΩΝ» στον Αρχάγγελο . Οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να δουν απο κοντά τα μοναδικά ανά τον κόσμο μικρόσωμα αλογάκια της Αρχαγγέλου , ένα σπάνιο είδος αλόγου που κάποτε ζούσε ελεύθερο στα δάση της Ρόδου .

Ένα μάλιστα θηλυκό αλογάκι εγκυμονούσε και σε λίγο καιρό η Ρόδος θα έχει ακόμα ένα άλογο απο αυτό το αρχέγονο είδος .

Στον χώρο υπήρχαν πολλές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους επισκέπτες , ενώ το βράδυ άναβαν μεγάλες φωτιές και μουσικά σύνολα απο το νησί διασκέδαζαν τους επισκέπτες μέχρι αργά .

Η γιορτή είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και είναι  μέσα στην φύση και το πρόγραμμα ειναι πλούσιο και αξιόλογο και παράλληλα στηρίζει της προσπάθειες του συλλόγου προστασίας; των αλόγων για να επιβιώσει το είδος .

Σήμερα ειναι η δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων με εξίσου αξιόλογα δρώμενα.

Εντύπωση προκάλεσε πως ενώ πήγε κόσμος απο όλο το νησί  δεν υπήρχε στην εκδήλωση πολύς κόσμος και ιδιαίτερα κάτοικοι της Αρχαγγέλου όπου και φιλοξενείται το φεστιβάλ. Ένας δεύτερος προβληματισμός ειναι κατά πόσον αυτές οι εκδηλώσεις θα πρέπει να γίνονται τόσο κοντά στον χώρο φιλοξενίας του σπάνιου αυτού είδους που δύσκολα αναπαράγεται και πιθανό να ενοχλείται απο όλη αυτή την φασαρία .

Το θέμα της προστασίας του αλόγου και της αναπαραγωγής τέθηκε και στην Υπουργό Πολιτισμού που λίγες μέρες πριν επισκέφθηκε την περιοχή , μιας και τα άλογα για να πολλαπλασιαστούν θα χρειαστούν επιστημονικές μέθοδοι αλλά και προστασία απο την πολιτεία για να αποκτήσουμε ικανό αριθμό αλόγων, ευελπιστώντας πως μια μέρα θα επιστρέψουν και στο φυσικό τους περιβάλλον ελευθέρα .

Δείτε φωτογραφίες απο τα αλογάκια της Ρόδου και την εκδήλωση : 

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια