«Μια εικόνα, τρία ερωτήματα» – Νέα πρωτοβουλία της ΕΕΔΥΕ

Η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης σε πρόσφατη συνεδρίαση της γραμματείας της υιοθέτησε τη νέα πρωτοβουλία της ΕΕΔΥΕ (Ελληνική Επιτροπή για την Διεθνή Υφεση και Ειρήνη) «Μια εικόνα, τρία ερωτήματα»:

Γιατί γίνονται οι πόλεμοι ;

Γιατί ξεριζώνονται εκατομμύρια άνθρωποι από τις εστίες τους ;

Γιατί «να σκοτώνονται οι λαοί για τ’  αφέντη το φαϊ ;

Η ιδέα της νέας πρωτοβουλίας βασίζεται σε μια χαρακτηριστική φωτογραφία παιδιού από εμπόλεμη ζώνη της Μέσης Ανατολής και συνοδεύεται από τα προαναφερόμενα ερωτήματα.

Η χρονική διάρκεια της συμμετοχής των μαθητών  εκτείνεται σε όλη τη σχολική περίοδο 2017-2018, ώστε να διευκολύνεται η συμμετοχή των μαθητών, παράλληλα προς την όλη δραστηριότητα των σχολείων.

Οι μαθητές των σχολείων μπορούν να συμμετάσχουν με κάθε μορφή έκφρασης – καλλιτεχνικής δημιουργίας (βίντεο, μουσική, ποιήματα, πεζά κείμενα, ζωγραφιές, γκράφιτι κλπ.) είτε ατομικά, είτε ομαδικά.

Τα έργα των μαθητών θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση της Ροδιακής Επιτροπής Ειρήνης σε συνεννόηση με τα σχολεία για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Στο κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ και της Ροδιακής Επιτροπής Ειρήνης προς τους εκπαιδευτικούς, γονείς εκφράζεται η προσδοκία θετικής ανταπόκρισης και συμμετοχής στην πρωτοβουλία αυτή καθώς και οι πιο θερμές ευχές για μια δημιουργική σχολική χρονιά.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This