“Μια από εμάς” – Η θεατρική ομάδα Πράξις επανέρχεται με ένα έργο του Γιώργου Ηλιόπουλου

Η θεατρική ομάδα Πράξις επανέρχεται με ένα έργο που γεννήθηκε τον Ιούλιο του 2023 από τον συγγραφέα και ιδιαίτερα γνωστό ( και από τις τηλεοπτικές Άγριες μέλισσες ) ηθοποιό Γιώργο Ηλιόπουλο . Το νέο του αυτό έργο με τίτλο ΄΄ Μια από εμάς ΄΄ γεννήθηκε από την ανάγκη του να μιλήσει μέσα από την τέχνη για τη γυναίκα , τη βία που δέχεται, τα στερεότυπα και τα όνειρα που τσακίζονται στο βωμό των πρέπει .

Ηρωίδα του έργου που διαδραματίζεται κάπου Ελληνικό κάμπο στη δεκαετία του 60 είναι η Ουρανία , ένα κορίτσι που από την πρώτη ανάσα της βιώνει την απαξίωση και την απόρριψη λόγω φύλου , ένα κορίτσι που ονειρεύεται, που ελπίζει να πετάξει και να ανακαλύψει το κόσμο . Ένα κορίτσι που θα ζήσει όλη τη βια και τη σκληρότητα της πατριαρχικής οικογένειας της και θα κλειστεί στο κλουβί των ενοχών, του φόβου και της προκατάληψης που απλώνεται γύρω της .Θα μπορέσουν η αθωότητα και η αγνότητα της να σπάσουν τα δεσμά , να την αφήσουν να ζήσει αυτά που ονειρεύεται ?

“Μία από εμάς” – Γιώργου Ηλιόπουλου

Σκηνοθεσία : Γιώργος Ηλιόπουλος

Πρωτότυπη μουσική – ενορχήστρωση : Μάνος Σαββενας – Γιάννης Χατζηδιακος

Σκηνικά : Ανδρομάχη Μπατζουκη

Κοστούμια :Ζαφειρία Βασιλοπούλου

Βοηθός σκηνοθέτη : Μαρία Πολυχρόνη – Νικόλ Τσακίρη

Βίντεο – προβολές: Γιώργος Ηλιόπουλος

Παίζουν ζωντανά οι μουσικοί : Μάνος Σαββενας – Γιάννης Χατζηδιάκος – Σταύρος Πάττας

Τραγουδούν : Ανθή Πατσάη, Φλώρα Καραβελατζή, Νικόλ Τσακίρη & Γιάννης Παπαθεοδώρου

Χειρισμός φώτα – βίντεο-ήχος : Ραφαηλία Λελα Γιακουμή – Λεμονιά Σταυρινάκη

Φωτιστική κι ηχητική εγκατάσταση : Πάρης Κατσελας

Φωτογραφίες : Μαργαρίτα Καρπαθάκη – φωτογραφικό εργαστήρι Νίκης Σπάρταλη

Παίρνουν μέρος οι: Γιάννης Αποκούραστος , Ζαφειρία Βασιλοπούλου, Φλώρα Καραβελατζή, Γαβριήλ Καρπάθιος ,Χρυσούλα Κόζα, Ελένη Μικρομανώλη ,Ανδρομάχη Μπατζούκη ,Γιάννης Παπαγεωργίου, Γιάννης Παστρικός, Καθολική Περνάρη ,Ανθή Πλατή,Κατερίνα Τουβρά , Νικόλ Τσακίρη ,Πόπη Τσουρουνάκη ,Κώστας Χαρτοφύλλης.

Pin It on Pinterest