Μετράει τις ήττες του ο Πούτιν …

Μπορεί ο Ρωσικός στρατός να προελαύνει, έστω και με χρονοκαθυστέρηση 17 ημερών, αλλά το τεράστιο κόστος των πολεμικών επιχειρήσεων της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι τόσο μεγάλο που ήδη έχει προκαλέσει αναταράξεις στο εσωτερικό της χώρας με τον Πούτιν να βρίσκεται σε δυσμενή θέση.

Η Ρωσία αναμφισβήτητα μετράει τεράστιες απώλειες σε έμψυχο και άψυχο υλικό σε αυτόν τον πόλεμο, συγκριτικά με τον συσχετισμό δυνάμεων και την ποιότητα των όπλων. Ηδη δεκάδες βίντεο στο διαδίκτυο δείχνουν αδιαμφισβήτητα τα Ρωσικά τανκ και τα αεροπλάνα να καταστρέφονται με ταχείς ρυθμούς.

Οι συσχετισμοί δυνάμεων πριν τον πόλεμο

Η Ρωσία διαθέτει:1,014,000 στρατιώτες
1,531 μαχητικά αεροσκάφη
538 ελικόπτερα
13,000 τανκς
27,000 τεθωρακισμένα


Από την άλλη πλευρά η Ουκρανία διαθέτει:255.000 στρατιώτες
67 μαχητικά
34 ελικόπτερα
2,430 τανκς
11,435 τεθωρακισμένα

Με μόλις 67 αεροσκάφη παλιάς τεχνολογίας η Ουκρανία, απο τα οποία τα περισσότερα καταστράφηκαν στις βάσεις τους, γιατί δεν περίμεναν πως τελικά η “αδερφική χώρα της Ρωσίας θα τους χτυπούσε και 637 τανκς έναντι 15.000 της Ρωσίας, η Ουκρανία έχει καταφέρει στην Ρωσία πολλαπλάσια πλήγματα.

Ο νικητής φυσικά αν δεν παρέμβει η Δύση να σταματήσει τον πόλεμο θα είναι η Ρωσία λόγω υπεροπλίας, αλλά αυτό που φάνταζε παιχνιδάκι στους Ρώσους στρατηγούς και τον Πούτιν αποδείχθηκε φιάσκο τόσο πολιτικό όσο και στρατιωτικό.

Ο Ρώσος πρόεδρος κατάφερε να συσπειρώσει όλη την Δύση εναντίον του που ο μόνος λόγος που δεν επεμβαίνει είναι η αποφυγή πυρηνικού πολέμου με τον οποίο απειλεί ο Πούτιν και ουσιαστικά είναι και το μόνο που τον σώζει μέχρι στιγμής.

Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται για την στρατιωτική ικανότητα των Ρωσικών επιχειρήσεων, πέρα των πυρηνικών , καθώς βλέπουν μια χώρα με εξοπλισμό παλιάς τεχνολογίας να αντιστέκεται 17 ημέρες στον Ρωσικό στρατό. Αραγε τι θα γινότανε αν η Ουκρανία είχε σύγχρονα αντιαεροπορικά συστήματα , τανκς και αεροπλάνα, πόσο καιρό θα άντεχε;

Θερμοβαρικές βόμβες και πυρηνικά

O Πούτιν δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει θερμοβαρικές βόμβες μεγάλης ισχύος (μικρές έχει ήδη χρησιμοποιήσει) γιατί ισοδυναμούν σε μικρές πυρηνικές εκρήξεις , και η ήδη υπάρχουσα παγκόσμια αντίδραση για την εισβολή θα γιγαντωθεί. Ενώ ο απώτερος σκοπός του ήταν να δημιουργήσει μια ελεγχόμενη χώρα και όχι μια ισοπεδωμένη χώρα.

Τα προβλήματα στο εσωτερικό της Ρωσίας έχουν αρχίσει να φαίνονται, με πολλούς ολιγάρχες που καταστρέφονται οικονομικά απο τα αντίποινα της Δύσης να έχουν εξαγριωθεί με την τακτική του Πούτιν να ανοίξει πόλεμο με μια γειτονική χώρα. Ηδη η Ρωσική οικονομία δέχεται τεράστια πλήγματα και οι επιπτώσεις στον λαό της Ρωσίας που είναι ήδη αντίθετος με αυτόν τον πόλεμο γρήγορα θα φανούν.

Ο Πούτιν είναι ήδη στριμωγμένος και μετράει ήττες σε στρατιωτικό , σε πολιτικό, σε οικονομικό επίπεδο και ακόμα σε ηθικό, καθώς λαοί με αισθήματα φιλίας στον Ρωσικό λαό, πλέον γυρίζουν την πλάτη τους στον επεκτατισμό του.

Αυτό το στρίμωγμα του Πούτιν και οι αποτυχίες είναι αυτό που φοβούνται αρκετοί οτι θα τον αναγκάσει να χρησιμοποιήσει βαρύτερα όπλα για να έχει να παρουσιάσει στο τέλος κάποιο τρόπαιο στην χώρα του και να γαντζωθεί στην εξουσία.

Διαβάστε περισσότερα νέα εδώ

Pin It on Pinterest

Share This