Δεκάδες μετανάστες στα νησιά μας… Στο έλεος των δουλεμπόρων ο ανθρώπινος πόνος…

Παιχνίδι με ανθρώπινες ζωές για πιόνια, δίχως τέλος θυμίζει η  κατάσταση στο Αιγαίο με καθημερινές αφίξεις μεταναστών στα νησιά μας, στην πλειονότητα τους πρόσφυγες πολέμου από τη Συρία. Όσο στη συζήτηση για τους χώρους κράτησης μεταναστών στα νησιά μας ανεβαίνουν οι τόνοι, οι δουλέμποροι συνεχίζουν ανενόχλητοι να πλουτίζουν από τον ανθρώπινο πόνο. Η κατάσταση δεν ελέγχεται , αλλά μέρα με τη μέρα ακόμα περισσότεροι μετανάστες καταφθάνουν στα νησιά μας. Επιτέλους πρέπει να βρεθεί μια ουσιαστική λύση, ώστε αυτοί οι άνθρωποι που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο να μην γίνονται αφορμή εσωτερικών αντιπαραθέσεων και πιόνια των δουλεμπόρων. 

  • Στις 07-08-2014 το βράδυ και πρώτες πρωινές ώρες στις 08-08-2014 εντοπίστηκαν στην Τήλο, ύστερα από κλήση στον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112 και συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Τήλου 11  άνδρες υπήκοοι Συρίας και 74 υπήκοοι Αφγανιστάν (27 άνδρες και 17 γυναίκες που συνόδευαν 30 παιδιά) για παράνομη είσοδο στη χώρα προερχόμενοι από τα έναντι τουρκικά παράλια. Διενεργείται προανάκριση.
  •  Στις 07-08-2014 εντοπίστηκαν στη Ψέριμο και μεταφέρθηκαν στην Κάλυμνο όπου συνελήφθησαν βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλυμνίων 18 υπήκοοι Συρίας (17 άνδρες και 1 γυναίκας) και τρεις γυναίκες υπήκοοι Παλαιστίνης, για παράνομη είσοδο στη χώρα, προερχόμενοι από τα έναντι τουρκικά παράλια. Διενεργείται προανάκριση.
  • Στις 07-08-2014 πρώτες πρωινές ώρες συνελήφθησαν στην πόλη της Κω από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κω 3 άνδρες υπήκοοι Συρίας για παράνομη είσοδο στη χώρα προερχόμενοι από τα έναντι τουρκικά παράλια. Διενεργείται προανάκριση.
  • Στον εντοπισμό και τη διάσωση έντεκα  παράνομων μεταναστών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της ν. Αγαθονησίου.

     Συγκεκριμένα, κατόπιν ενημέρωσης από το στρατιωτικό παρατηρητήριο ν. Αγαθονησίου, πλωτό περιπολικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ μετέβη στην ανωτέρω περιοχή όπου εντόπισε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό επιβαινόντων. Οι ανωτέρω, στη θέα του πλωτού περιπολικού Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, έσκισαν τη λέμβο, με αποτέλεσμα την συνεχή εισροή υδάτων.

     Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του πλωτού περιπολικού Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των έντεκα  παράνομων μεταναστών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αγαθονησίου όπου και συνελήφθησαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

     Προανάκριση διενεργείται από το Υπολιμεναρχείο Πάτμου, ενώ η πνευστή λέμβος βυθίστηκε.

Pin It on Pinterest