Ρόδος : 74 μετανάστες στην παραλία “ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ”

Στον εντοπισμό και τη διάσωση εβδομήντα τεσσάρων παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών καθώς και στη σύλληψη του 31χρονου αλλοδαπού διακινητή τους, προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ρόδου για περιστατικό προσάραξης σε βράχια στην παραλία “ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ” ν. Ρόδου, του μηχανοκίνητου σκάφους “IREM S” στο οποίο επέβαινε ικανός αριθμός αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, αναχώρησε για την περιοχή περιπολικό όχημα καθώς και πλωτό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου εντόπισαν το εν λόγο σκάφος να έχει προσαράξει σε απόσταση 20-30μέτρων από την ακτή και ορισμένοι εκ των επιβαινόντων να έχουν βγει στην παραλία. Στη συνέχεια με τη συνδρομή των λέμβων “ΛΟΥΣΙ” ΣΡ 1155 και “ΑΕΡΑΣ” ΛΡ 4391 αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στην ακτή και οι υπόλοιποι επιβαίνοντες.

Ανωτέρω εβδομήντα τέσσερις (74) συνολικά αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο λιμένα ΑΚΑΝΤΙΑΣ ν. Ρόδου όπου και συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Το IREM S” αποκολλήθηκε με ασφάλεια και με ιδία μέσα, κατέπλευσε στο λιμένα ΜΑΝΔΡΑΚΙΟΥ ν. Ρόδου, όπου κατασχέθηκε, ενώ από το περιστατικό δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από την προανάκριση που διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου προέκυψε ότι ο 31χρονος ήταν ο κυβερνήτης του σκάφους και συνελήφθη.

Pin It on Pinterest