Τέρμα στη μετακίνηση των αποφοίτων των ΙΕΚ της Δωδεκανήσου στην Αθήνα. Οι εξετάσεις για την πιστοποίηση θα γίνονται στη Ρόδο

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Τέρμα στη μετακίνηση των αποφοίτων των ΙΕΚ της Δωδεκανήσου στην Αθήνα. Οι εξετάσεις για την πιστοποίηση θα γίνονται στη Ρόδο»
Με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού κ. Γ. Βουτσινά, συναντήθηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ταλαιπωρία που υφίστανται οι απόφοιτοι ΙΕΚ αλλά και όσοι επιθυμούν να λάβουν πιστοποίηση επαγγελματικής επάρκειας.
Μέχρι σήμερα, επειδή δεν λειτουργούσε στα Δωδεκάνησα εξεταστικό κέντρο πιστοποίησης, όλοι αυτοί ήταν αναγκασμένοι να μετακινούνται στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στις εξετάσεις και να λάβουν την πιστοποίηση.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π, κ. Βουτσινάς, αναγνώρισε το πρόβλημα και προχωρά άμεσα στην ίδρυση εξεταστικού κέντρου πιστοποίησης στη Ρόδο, που θα εξυπηρετεί την περιοχή της Δωδεκανήσου.
Με τον τρόπο αυτό θα διευκολύνονται οι απόφοιτοι των ΙΕΚ και όσοι επιθυμούν να λάβουν πιστοποιητικό επαγγελματικής επάρκειας, χωρίς να χρειαστεί να μετακινούνται στην Αθήνα.
Ο Μάνος Κόνσολας, σε δήλωσή του, αναφέρει:
«Ήταν επιβεβλημένο να λειτουργήσει εξεταστικό κέντρο πιστοποίησης στη Ρόδο.
Πολλοί απόφοιτοι των ΙΕΚ από τα Δωδεκάνησα αναγκάζονταν να μετακινούνται στην Αθήνα, κάτι που σήμαινε κόστος σε χρόνο και χρήμα.
Είναι θετικό ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π αντιλήφθηκε αυτή την αναγκαιότητα και έδωσε λύση».

Pin It on Pinterest