Η διαδικτυακή Καμπάνια του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ Ρόδου … ξεκίνησε!

Το 8ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Ρόδου προετοιμάζεται με πυρετώδεις ρυθμούς! Νέες δημιουργικές ομάδες που εκπαιδεύονται ήδη στα εργαστήρια που οργανώνει το «Μεσαιωνικό Ρόδο» με τη συνεργασία του ΚΕΚ «Γ. Γεννηματάς ΑΕ» θα πάρουν μέρος φέτος, εμπλουτίζοντας τις δράσεις της διοργάνωσης. Ξυλοπόδαροι, Χορευτές, Τσαμπουνιέρηδες, Τυμπανιστές, Αλχημιστές και πολλοί ακόμα μουσικοί και καλλιτέχνες, θα δημιουργήσουν μία μοναδική ατμόσφαιρα στη Μεσαιωνική Πόλη που θα μείνει αξέχαστη σε όλους!

Σε πείσμα των καιρών, οι πολίτες οργανώνονται και δημιουργούν … και ας μην τελεσφόρησαν οι υποσχέσεις θεσμών και φορέων για μία μεγάλη διοργάνωση του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ που θα γινόταν το σήμα κατατεθέν του νησιού μας. Με τα πενιχρά διατιθέμενα μέσα και τις ανεπαρκείς επιχορηγήσεις κάνουν υπερβάσεις για να φέρουν εις πέρας μία διοργάνωση που έχει τις ανάγκες σχεδόν μίας κινηματογραφικής παραγωγής! «Το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ έχει ατμόσφαιρα που θα ζήλευαν κινηματογραφικές και θεατρικές παραγωγές»έγραψε το ένθετο «Ε» (Έψιλον) της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, σε 8σέλιδο αφιέρωμα το 2009.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΙΑ

“Ένα ταξίδι χιλίων χιλιομέτρων αρχίζει με ένα βήμα” (Λάο Τσε)

Το «Μεσαιωνικό Ρόδο» κάνει το πρώτο βήμα για τη διεύρυνση του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ, σε έναν θεσμό αντάξιο του νησιού της Ρόδου, που θα αγκαλιάσει ολόκληρη η τοπική κοινωνία και οι φίλοι του, όπου και αν βρίσκονται αυτοί και απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής στην καμπάνια του, στη διεθνή πλατφόρμα Indiegogo:  igg.me/at/medievalfestival

Όλοι μαζί μπορούμε να γίνουμε οι παραγωγοί μίας αξιοσημείωτης διοργάνωσης με διεθνή εμβέλεια που θα δώσει Φωνή στο Μνημείο της μεσαιωνικής μας πόλης για να διηγηθεί την ένδοξη ιστορία του, θα συμβάλει στη διάσωση της πολιτισμικής κληρονομιάς και την ανάδειξη των δυνατοτήτων του μοναδικού αρχιτεκτονικού σκηνικού της μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου, αλλά και των άλλων καλοδιατηρημένων κάστρων του νησιού.

Απ’ όλους όσους μοιράζονται το ίδιο όραμα μαζί μας, για να αποκτήσει η Ρόδος το δικό της λαμπερό πολιτιστικό γεγονός, τόσο ξεχωριστό στη λεκάνη της Μεσογείου, δεδομένου του σκηνικού που το περιβάλλει, ζητάμε:

–  Να Μοιραστείτε το Σύνδεσμο (link) της Καμπάνιας μας

–  Να Μιλήσετε στους φίλους και την οικογένεια σας γι’αυτήν

–  Και να επισκεφτείτε το φεστιβάλ μας!

Και για όποιους είναι δυνατόν, μπορούν να συνεισφέρουν έστω και 2 ευρώ από το στέρημα τους, για να καλυφθούν οι πολύπλευρες ανάγκες του φεστιβάλ (ειδικά κοστούμια, μεσαιωνικά υποδήματα, κεραμικά σκεύη, σκηνικά, αμοιβές καλλιτεχνών κλπ). Περισσότερα δείτε εδώ: www.indiegogo.com/projects/medieval-rose-festival

120.000 κάτοικοι στο νησί … αν όλοι συνεισέφεραν στο ελάχιστο, θα είχαμε ένα θεαματικό μεσαιωνικό φεστιβάλ στη Ρόδο, με όλα τα παρελκόμενα οφέλη: για τον Πολιτισμό, τον Τουρισμό και την Πολιτισμική μας Κληρονομιά!

 

Από το σύλλογο «Μεσαιωνικό Ρόδο»

Pin It on Pinterest