Μέρκελ: Σε πολύ καλύτερη θέση η Ελλάδα σε σχέση με έναν χρόνο πριν


Αισιόδοξη εμφανίστηκε στο θέμα της Ελλάδας, σε σχέση με έναν χρόνο πριν, η Άνγκελα Μέρκελ. Η Γερμανίδα καγκελάριος παραχώρησε την καθιερωμένη της συνέντευξη Τύπου μετά το καλοκαίρι και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στη χώρα μας.

Σχετικά με την Ευρωζώνη και την Ελλάδα, είπε: «Έχουμε πολύ θετικά στοιχεία. Όλα τα κράτη μέλη δείχνουν οικονομική ανάπτυξη, περιλαμβανομένης της Ελλάδας», αναφέρει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στη Γερμανία.

Με την κ. Μέρκελ να συμπληρώνει επί του θέματος: «Πιστεύω ότι βρισκόμαστε σήμερα σε μια πολύ καλύτερη θέση σε σχέση με έναν χρόνο πριν, όταν ανησυχούσα πολύ περισσότερο και ευχόμουν στην Ελλάδα κάθε επιτυχία. Γνωρίζω ότι είναι πολύ πολύ δύσκολο για πολλούς ανθρώπους, αλλά πιστεύω ότι η Ελλάδα θα επωφεληθεί από περισσότερες θέσεις εργασίας και στη συνέχεια σταδιακά από περισσότερη ευημερία».

Σχετικά με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, ανέφερε: «Πιστεύω ότι η πρόταση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, να μετατραπεί ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, είναι πολύ καλή».

Όσον αφορά τις σχέσεις με την Τουρκία, σημείωσε: «Θα ήθελα να είχαμε καλύτερες σχέσεις με την Τουρκία, αλλά θα πρέπει να δούμε την πραγματικότητα. Αυτή είναι μια ιδιαίτερα περίπλοκη φάση στις σχέσεις μας. Το αίτημά μας είναι ξεκάθαρο, όλοι (οι Γερμανοί πολίτες) που κρατούνται (στην Τουρκία) θα πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι».

Για τη μεταναστευτική πολιτική, τόνισε: «Η Ευρώπη δεν έχει κάνει το μάθημά της, η συμφωνία του Δουβλίνου δεν λειτουργεί, πρέπει να μεταρρυθμιστεί και οι υπουργοί Εσωτερικών (της ΕΕ) εργάζονται πάνω σε αυτό. Δεν είναι όλοι έτοιμοι να διασφαλίσουν μια δίκαιη κατανομή των προσφύγων που φτάνουν στην Ευρώπη».

Σχετικά με τη Ρωσία και την κρίση στην Ουκρανία, είπε: «Συνεργάζομαι με τον Γάλλο πρόεδρο, αλλά και με τη βοήθεια των ΗΠΑ για να βρούμε μια λύση (στην κρίση στην Ουκρανία). Ξεκαθαρίσαμε μόλις χθες, στην κοινή μας ανακοίνωση, ότι η διατήρηση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός είναι πρωτίστης σημασίας. Αν τηρηθεί η συμφωνία του Μινσκ, τότε πληρούνται οι προϋποθέσεις για την άρση των κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας».

 

Πηγή : nessbeast.gr

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια