Νέο βίντεο για το ηλεκτρονικό τσιγάρο βάζει φωτιά στο διαδίκτυο [video]

Μελιτζάνα, νικοτίνη, τσιγάρο; Πως μπορεί να σχετίζονται αυτά τα τρία; Μην ανησυχείτε, οι Melitzanistas είναι εδώ για σας και έχουν σκοπό να σας σώσουν!…

Ένα βίντεο με τίτλο “Melitzanistas” έχει βάλει φωτιά στο διαδίκτυο και ειδικότερα στους απανταχού καπνιστές της χώρας. “Είναι γεγονός… Η μελιτζάνα περιέχει νικοτίνη!”, ξεκινάει το βίντεο και ακολουθεί μπαράζ κωμικών συνθημάτων όπως “Τόσα χρόνια μας κορόιδευαν…πετάξτε τις μελιτζάνες από το σπίτι!” και “Σκάνδαλο στην Κυψέλη! Τον τάιζε 25 χρόνια Ιμάμ!”.

Το εν λόγω νέο βιντεάκι είναι μια πρωτότυπη δημιουργία της γνωστής Ελληνικής εταιρίας ηλεκτρονικών τσιγάρων Nobacco που καλεί τους καπνιστές να μάθουν μόνοι τους την αλήθεια για το ηλεκτρονικό τσιγάρο, διεκδικώντας παράλληλα το δικαίωμά τους στο “άτμισμα”.

Η πρωτότυπη καμπάνια κάνει έμμεση κριτική στην απουσία νομοθετικού πλαισίου αλλά και στο “κυνήγι μαγισσών” στο οποίο έχει επιδοθεί μέρος των μίντια, εξισώνοντας χιουμοριστικά την νικοτίνη που περιέχεται στο ηλεκτρονικό τσιγάρο με την (σίγουρα μικρότερη) ποσότητα νικοτίνης που περιέχεται στην γνωστή μας μελιτζάνα (!) Και αν δεν ξέρατε ότι η μελιτζάνα περιέχει νικοτίνη, σύμφωνα με το “The New England Journal of Medicine” το ίδιο ισχύει και για την ντομάτα αλλά το κουνουπίδι!