Στο τραπέζι η μείωση ΦΠΑ σε γάλα, ψωμί, ελαιόλαδο

Σχέδιο για μείωση του ΦΠΑ σε βασικά καταναλωτικά αγαθά επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Τα Νέα», ήδη στο υπουργείο Ανάπτυξης βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη η οποία έχει στόχο την ποσοτικοποίηση των επιπτώσεων από τη μείωση του φόρου σε συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων όπως για παράδειγμα το ψωμί, το γάλα και το ελαιόλαδο, που θεωρούνται βασικά για το καλάθι των νοικοκυριών.

Το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στα τρόφιμα έχει τεθεί ξανά στο παρελθόν και συγκεκριμένα την άνοιξη του 2013, ωστόσο είχε μπει στον πάγο καθώς η κυβέρνηση τότε θα έπρεπε να καλύψει το κενό με ισοδυναμία, τα οποία αδυνατούσε να βρει.

Σήμερα, δεδομένης και της αλλαγής του οικονομικού κλίματος αλλά και της συνεχούς αύξησης του πρωτογενούς πλεονάσματος, οι συνθήκες έχουν αλλάξει και η συζήτηση ανοίγει και πάλι.

Πάντως το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ και σε άλλους κλάδους βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης. Αυτό επιβεβαιώνεται και από την αναφορά για τη σταδιακή μείωση του ΦΠΑ και σε άλλους κλάδους – πέραν της εστίασης- που έκανε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της ΔΕΘ, λέγοντας ότι οι όποιες κινήσεις γίνουν θα περιλαμβάνονται στον οδικό χάρτη για τη μείωση της φορολογίας που θα ανακοινωθεί τους επόμενους μήνες.

Pin It on Pinterest