Μια έγκυος γυναίκα ανάμεσα στους μετανάστες που διασώθηκαν στη Μεγίστη – Έβαλε νερά το σκάφος τους

Επτά  παράνομοι μετανάστες, μεταξύ των  οποίων μία έγκυος γυναίκα, εντοπίστηκαν καιδιεσώθησαν, μετά από επιτυχή επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στηθαλάσσια περιοχή Ακρωτηρίου Αγίου Στεφάνου ν. Μεγίστης και εντάσσεται  στο πλαίσιο των καθημερινών επιχειρήσεων που επιτελεί το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή στα θαλάσσια σύνορα της χώρας.

Ειδικότερα, σήμερα το πρωί, εντοπίστηκε ταχύπλοο σκάφος στην περιοχή Ακρωτηρίου Αγίου Στεφάνου. Στο εν λόγω σκάφος, το οποίο ακινητοποιήθηκε από πλήρωμα πλωτού περιπολικού Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν δύο  γυναίκες και έξι άνδρες, ο ένας  εκ των οποίων φέρεται ωςχειριστής του σκάφους και διακινητής των επιβαινόντων.  Λόγω εισροής υδάτων που παρουσίασε το σκάφος, ξεκίνησε άμεσα η επιχείρηση διάσωσης, με το πλήρωμα να προβαίνει στην ασφαλή περισυλλογή των αλλοδαπών.

Οι  διασωθέντες μεταφέρθηκαν και αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Μεγίστης και κατόπιν διεκομίσθησαν στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Μεγίστης, για παροχή πρώτων βοηθειών και ιατρικής περίθαλψης.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Pin It on Pinterest